Najavljen program “Glazbena u Guveru – GUG: Večer filmske glazbe”

Autor: Sanja Tumara 18.06.2024

Program obuhvaća koncert kojim će se predstaviti solisti, članovi komornih sastava, članovi zborova i orkestara Glazbene škole, među kojima su i sudionik natjecanja The Voice Sergej Božić te Matija Klaj, bubnjar u bendu Baby Lasagne.

Rijeka - U sjedištu Primorsko-goranske županije pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, ravnatelj Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka Danijel Trinajstić i voditeljica projekta GUG Slađana Čolović na konferenciji za novinare najavili su program koncerta učenika “Glazbena u Guveru – GUG” uz glazbenu uvertiru učenice prvog razreda Tare Marmilić. Repertoar koncerta kojeg čini filmska glazbu, održava se u perivoju Guvernerove palače.

Program obuhvaća koncert kojim će se predstaviti solisti, članovi komornih sastava, članovi zborova i orkestara Glazbene škole, među kojima su i sudionik natjecanja The Voice Sergej Božić te Matija Klaj, bubnjar u bendu Baby Lasagne.

“GUG se već tradicionalno održava na zadnji dan nastave. Ove godine će se svirati filmska glazba u izvedbi učenika naše glazbene škole. Svi ste dobrodošli te ovom prigodom pozivam sve gledatelje i slušatelje. Na ovom projektu već nekoliko godina PGŽ radi zajedno s voditeljicom projekta Slađanom Čolović i ravnateljem Danijelom Trinajstićem, odnosno na njegovoj pripremi, a realizacija je u petak, 21. lipnja u 21 sat”, rekla je pročelnica Edita Stilin.

Profesorica Čolović istaknula je važnost suradnje i potpore u provođenju ovakvog projekta kojim se osnažuje učenike i potiče njihovo kreativno stvaralaštvo, naglasivši da je koncert jedinstvena prilika za pokazati što zapravo glazbena profesija jest pri čemu je podsjetila kako je početak GUG-a bio u znaku filmske glazbe, a sljedeće dvije godine pretvorio se u gala koncerte. Ove godine vraća se svome prvotnome obliku – koncert filmske glazbe.

“Ovaj glazbeni intermezzo naše uspješne učenice bio je najljepša najava tradicionalnog događanja za kojeg sam uvjeren da će okupiti jako velik broj slušatelja i gledatelja kao i svake godine. Garantiram da će svi s koncerta otići bolji nego što su došli i sigurno ispunjeniji za jedan vrhunski glazbeni događaj”, rekao je ravnatelj Trinajstić.

Učenica Tara je skladbu iz filma Interstellar pripremila gotovo samostalno, a ovo joj je prvo sudjelovanje na koncertu, dok je prethodnih godina bila na drugoj strani – u publici. “Svakako preporučujem svima da dođu jer je koncert prekrasan i za svaku pohvalu”.

Program koncerta vodi Matea Krmpotić, nekadašnja učenica Glazbene škole, a sada voditeljica i novinarka HRT Radio Rijeke i reporterka HTV-a. Ulaz na koncert je slobodan.

Više sa portala poduckun.net ...