Natjecanjem u kuhanju kotlića prikupljeno 3.592,00 eura za Ivana Ferderbera!

Autor: Marina Pauletić 13.06.2024

Svoje umijeće u kuhanju kotlića pokazalo je 19 ekipa.

Rijeka - Izborno popodne i večer u nedjelju 09. lipnja 2024. u Sportsko-rekreativnom centru Zamet bilo je ispunjeno druženjem s dragim ljudima, poslasticama iz kotlića, odličnom zabavom, i, prije svega, humanošću! Naime, donatorskim natjecanjem u kuhanju kotlića prikupljana su sredstva za liječenje mladog riječkog glazbenika Ivana Ferderbera, a prikupljeno je ukupno 3.592,00 eura!

Svoje umijeće u kuhanju kotlića pokazalo je 19 ekipa, a strogi, ali pravedni žiri u sastavu: Arno Rusich, Mate Bašić, Renato Jardas, Jerko Kovačić, Zoran Lovrić i Olivera Starčević, ocjenjivao je okus safta, okus mesa, kuhanost mesa i izgled gulaša. Zlatni je pehar osvojila ekipa Tri Hot Peppers, srebrni je u svoje prostorije ponio Odred izviđača Kantrida, a iz brončanog će u subotu nazdravljati Mladoženja s pratnjom. Sve su kotliće posjetitelji degustirali uz palentu kompiricu Udruge Palentar, a za zabavu su bili zaduženi Pusna muzika Zameta, grupa “Cukar & Caffe” i DJ Tommy.

Donatorsko natjecanju u kuhanju kotlića pomogli su i B.K. Krenovac, Fast Food Mamma Mia, Heineken Hrvatska, Hirter d.o.o, Mesnica “Banko” – Tinjan, Mesnica “Slavonac”, Metro d.d, UO Metropolis, Obrt “Solo”, Pekara “Adria,” Pekara “Arena”, Prometal d.o.o, Radio Kastav, Radio Korzo, Tiskara “Aktuel”, T.O. P&J – Klana.

Natjecanje u kuhanju kotlića dio je manifestacije Zametski štajoni – Zamet kroz godišnja doba kojom, u svako godišnje doba, Pusno društvo Zametske maškare i zvončari nudi Zametu razloge za druženje i zabavu, a sve uz podršku Rijekasporta, MO Zamet, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Više sa portala poduckun.net ...