Ne budi ovca, budi Crna ovca – svi u Bašku!

Autor: Marina Pauletić 16.05.2024

Foto: arhiva

Papci su očišćeni i izglancani, a runo je kovrčavije nego ikad. Sve je spremno za novo izdanje nezaobilaznog festivala Crna ovca u Baški na otoku Krku.

Baška - I ove godine od 17. do 19. svibnja, festival Crna ovca vraća se u Bašku, pretvarajući je u centralno mjesto za ljubitelje janjetine, rock i jazz glazbe, sporta i bogate tradicijske baštine.
U glazbenom dijelu prvog dana festivala, nastupit će najtrofejniji dobitnik ovogodišnje nagrade Porin, Vojko V te popularni reperski duo iz Osijeka Krankšvester. Drugog dana, u subotu, pozornicu će zauzeti energična punk-blues-rock senzacija M.O.R.T. i kultni Psihomodo pop koji ove godine nastupima i novim albumom "Vjerujem u čuda" obilježava 40 godina uspješne karijere. Pored već uobičajenih rock poslastica, bit će tu i nastupi popularnih DJ-a, a Crna ovca i ove godine nastavlja s wine & jazz programom na kojem će nastupiti The Mystic Rose Ensemble i Tonči Grabušić quartet.

Ostatak programa nudi obilje različitog i iznimno atraktivnog sadržaja za sve crne ovčice koje dođu u Bašku. Posjetitelji će tako moći uživati u već tradicionalnom predavanju popularnog astronoma i znanstvenika Korada Korlevića, otvorit će se izložba slikara Predraga Todorovića i predstaviti knjiga Danijela Frke „Potonulo blago Jadrana“. Očekuje nas i jedriličarska regata Corinthia Cup – Memorijal Jure Vukasović, planinarske i biciklističke ture, obnova stoljetnih mrgara, zatim radionice filcanja vune, pisanja glagoljicom, natjecanje u boćanju i predstave za najmlađe.

Foto: arhiva

Najbolje od svega? Svi događaji za su potpuno besplatni za posjetitelje!

Dok šetate ulicama Baške tražeći idealan program za sebe, osjetit ćete kako vas opojni mirisi bašćanske janjetine mame na svakom koraku. Domaća otočna janjetina ključan je element ovog jedinstvenog festivala te se u gastronomskom dijelu programa očekuje pripremljena na bezbroj načina.

Osim mlade janjetine s ražnja, posjetiteljima će se nuditi lešo janjetina, janjeći burgeri, janjeći žgvacet sa šurlicama, kalja, janjetina s graškom i mnogi drugi specijaliteti koje spremaju brojni ugostiteljski objekti u Baški.

Foto: arhiva

„U svakom kutku Baške osjeti se pozitivna vibracija ovog festivala. Crna ovca je moderan turistički proizvod koji obogaćuje našu ponudu, ali i aktivno doprinosi očuvanju i promicanju naše baštine. Zato ju podjednako vole i posjećuju domaći i strani gosti. Program je bogat i atraktivan kao i uvijek, tako da sam uvjeren da će posjetitelji iz Baške otići puni dojmova i naravno – punih trbuha.“, rekao je načelnih općine Baška, Toni Juranić.

Atraktivan trodnevni program festivala i ove će godine realizirati agencijski tim Studija Conex, koji festival organizira od njegovih početaka 2006. godine. Financijsku i svaku drugu podršku im pružaju domaćini Općina Baška, Turistička zajednica Općine Baška i zlatni sponzor festivala, Valamar Rivijera. Sve informacije o programu i smještaju su dostupne na internet stranici www.crnaovca.hr, a Crnu ovcu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Više sa portala poduckun.net ...