Nove turističke nagrade pristigle u Primorsko-goransku županiju

Autor: Tara Tomić 11.04.2024

Foto - PGŽ

Osnovni cilj je predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi

Rijeka - Nagrada Simply the Best, koju tradicionalno za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia jučer je u resortu Crvena luka u Biogradu na Moru dodijeljena turističkim projektima u Rijeci, Opatiji, Crikvenici te Vinodolskoj općini.

Nagrađeni projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te edukacija za ugostitelje o novim trendovima u ugostiteljskoj ponudi. Njime je trenutačno, pod zajedničkim brendom koji omogućuje isticanje posebnosti ponude i usluge svakog restorana, objedinjeno 38 ugostiteljskih objekata koji su nositelji ukupno 72 titule specijaliziranih gastronomskih luka u 10 kategorija: Luke lokalnih namirnica, Ribarske luke, Veganske luke, Barbeque luke, Poslovne luke, Romantične luke, Obiteljske luke, Luke za vinske entuzijaste, Luke posebnosti i Luke drugih zemalja.

Opatijska manifestacija RetrOpatija, poznata i kao „trodnevni party stoljeća“, istaknula se svojom kreativnom kampanjom provedenom na domaćem i inozemnim tržištima te je proglašena pobjednikom u kategoriji Propaganda.

„RetrOpatija se već dokazala jednom od najboljih i tijekom godina postala motivom dolaska domaćih i stranih gostiju u Opatiju. Ova nas nagrada posebno veseli jer njome nije prepoznata samo kvaliteta i inovativnost manifestacije, već i onaj korak koji počinje puno prije samog održavanja, a to su promotivne aktivnosti. Naša je kampanja pomno osmišljena i provodi se na domaćem i brojnim stranim tržištima, a novi vizual pokazao se kao „pun pogodak“, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Dvije nagrade pristigle su na crikveničku rivijeru, jedna djelatnici poliklinike Terme Selce Vlasti Brozičević za dugogodišnji inovativan i kreativan stvaralački rad na realizaciji niza projekata zdravstvenog turizma, izuzetan doprinos oblikovanju, ali i izgradnji i razvoju te prepoznatljivosti Rivijere Crikvenica kao destinacije zdravstvenog turizma. Turistička zajednica Grada Crikvenice dobitnica je posebne nagrade za komplet suvenira čije je motive naslikao slikar Marijan Mavrić.

„Veselimo se svakoj nagradi, a posebno onima koje dolaze od struke. One su nam snažan vjetar u leđa za osmišljavanje novih, kvalitetnih ideja. Turistička zajednica Grada Crikvenice je osmislila projekt o korištenju slika našega domaćeg slikara Marijana Mavrića na suvenirima koje će gosti ponijeti kući zajedno s predivnim uspomenama s naše rivijere. Suveniri, iako ih smatramo sitnicama, imaju važnu ulogu u predstavljanju duha mjesta, izražavanju kulturne baštine i svojevrsni su promotori turizma. U planu je daljnje proširenje palete suvenira s Mavrićevim motivima, inspiriranim našom rivijerom“, rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.

Vinodolska općina dobitnica je dvije nagrade – u kategoriji Ugostiteljstvo među pet najboljih izabran je Hotel Village Balatura, a u kategoriji Propaganda među pet najboljih odabrana je vinodolska Kartica dobrih uspomena.

Osim svečane večere i dodjele nagrada, radno-poslovnog dijela kojem je osnovni cilj predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi, program je upotpunjen upoznavanjem odredišta-domaćina i njegove ponude, stručnim raspravama i prezentacijama, aktivnim druženjem sudionika te traje do 12. travnja.

Više sa portala poduckun.net ...