Novi Vinodolski proslavio Dan grada i 30. obljetnicu

Autor: Nikola Cvjetović 09.01.2024

Nagrade za životno djelo primili su Fedor Mudrovčić te Branimir Šamanić. U prigodnim programu nastupili su klapa Vinčace, sopilaši, učenici OŠ Ivana Mažuranića, Ana Kabalin, Slađana Čolović, Joso Butorac i Franka Pavelić.

Novi Vinodolski - Svečanom sjednicom gradskog vijeća, Novi Vinodolski proslavio je Dan grada i 30. obljetnicu osnutka, a čestitke na velikom jubileju uputio je župan Zlatko Komadina.

Župan je istaknuo da je Novi temeljito promijenio fizionomiju u proteklih 30 godina. Puno je projekata u koji su bili uključeni Primorsko-goranska županija i država, dodao je i posebno naglasio značaj gradnje autoceste za Žutu Lokvu.

Sjednici su nazočili i premijer Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, saborski zastupnici i drugi uvaženi gosti.

Premijer Plenković poručio je da su projekti provedeni u Novom impresivni. Osvrnuo se na aktualni trenutak u svijetu, na godinu koja će donijeti izbore za 4,2 milijarde ljudi, što nije zabilježeno u povijesti.

Ministar Butković je istaknuo da bez pravih političkih odluka i vizija na lokalnoj razini nema napretka, ali je činjenica da bez podrške vlade i EU fondova ti projekti ne bi zaživjeli. Novi je bitno drugačiji i bolji no prije dvadesetak godina. Novi Vinodolski i cijela Primorsko-goranska županija su veliko gradilište, rekao je ministar Butković.

Goste je pozdravio predsjednik gradskog vijeća Neven Pavelić, istaknuvši da Novi u svojim programima i projektima daje naglasak na mlade dok je gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković naveo niz velikih projekata, ali naglasio da je u srcu svega čovjek.

Na sjednici su dodijeljene i nagrade istaknutim Novljanima. Nagrade za životno djelo primili su Fedor Mudrovčić te Branimir Šamanić. U prigodnim programu nastupili su klapa Vinčace, sopilaši, učenici OŠ Ivana Mažuranića, Ana Kabalin, Slađana Čolović, Joso Butorac i Franka Pavelić.

Više sa portala poduckun.net ...