Odluka o sufinanciranju dogradnje PŠ Dobrinj pred članovima Županijske skupštine

Autor: Sanja Tumara 19.07.2023

Foto: PGŽ

Radi se o projektu dogradnje Područne škole Dobrinj vrijednom 1,1 milijun eura (projektantska cijena). "Vjerujem da će članovi Skupštine podržati prijedlog Odluke kako bismo realizirali ovu važnu investiciju", izjavio je župan Komadina.

Dobrinj - Na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, koja će se održati sutra u prostoru vijećnice Grada Rijeke, nalazi se Odluka o sufinanciranju dogradnje Osnovne škole Omišalj – Područne škole Dobrinj. Radi se o projektu dogradnje područne škole Dobrinj vrijednom 1,1 milijun eura (projektantska cijena), izvijestili su iz Županije.

“Primorsko-goranska županija i Općina Dobrinj tijekom prošle godine su zajednički krenuli u projekt dogradnje PŠ Dobrinj. Izrađena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola. U tekućoj školskoj godini školu pohađa 126 učenika i kako je primjetna tendencija rasta broja djece, prostorni kapaciteti škole postali su nedostatni za održavanje nastave. Vjerujem da će članovi Skupštine podržati prijedlog Odluke kako bismo realizirali ovu važnu investiciju”, izjavio je župan Zlatko Komadina.

Postojeća zgrada projektirana je i izgrađena za školu s četiri razredna odjela, ali je zbog kontinuiranog povećanja broja djece nastava organizirana za osam razrednih odjela što je rezultiralo nedostatkom odgovarajućih prostornih uvjeta za provođenje nastave i školskih aktivnosti.

Projektnom dokumentacijom predviđena je dogradnja novog krila na sjeverozapadnom pročelju postojeće zgrade kroz tri etaže te djelomična prenamjena postojećeg prostora. Time će se povećati prostorni kapaciteti s trenutnih pet učionica i dva kabineta na ukupno devet učionica i četiri kabineta čime će se omogućiti odvijanje nastave u jednoj smjeni. Gradi se ukupno 4 učionice i pripadajući kabineti.

“Prije dvije smo godine, slaveći 180. obljetnicu osnovnog školstva na području Općine Dobrinj, obećali početak projekta proširenja škole i drago mi je da uskoro krećemo s gradnjom. Ova je škola otvorena 2007. godine čemu smo svjedočili i župan Komadina i ja. Bit će mi drago da uskoro zajedno otvorimo i ovu novu, dograđenu zgradu za više od 130 dobrinjskih osnovki i osnovaca”, istaknuo je načelnik Neven Komadina.

Troškovi rekonstrukcije i dogradnje zgrade investicijskim su elaboratom procijenjeni na 1,1 milijun eura, dok će konačan iznos biti poznat po okončanju postupaka javne nabave i zaključenjem ugovora s ponuditeljima. Primorsko-goranska županija i Općina Dobrinj financirat će ovu veliku investiciju u omjeru 50:50. Planirani završetak radova je lipanj 2024. godine.

“Područna škola u Dobrinju ima gotovo 1.400 m2 zatvorenog prostora i 11.000 m2 okoliša s rukometnim igralištem, travnjacima i parkiralištem u kojoj djeluje i razredni odjel za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka”, podsjetila je pročelnica Edita Stilin i dodala da u tekućoj školskoj godini školu pohađa 351 učenik, od toga je u matičnoj školi u Omišlju 225 učenika u 22 razredna odjela, a u Područnoj školi Dobrinj 126 učenika u 8 razrednih odjela.

Više sa portala poduckun.net ...