Panoi na riječkom Korzu tradicionalno obojani šarenilom Riječkog karnevala iz objektiva Nikole Kurtija

Autor: Marina Pauletić 15.02.2024

Humanitarno srce Riječkog karnevala i ove godine zasjalo je u čak sedam humanitarnih akcija.

Rijeka - Humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ Foto studija Kurti tradicionalno i ove godine donosi najljepše slike ovogodišnjeg karnevalskog maškaranog ludila – kratkog, ali programski žestokoga. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena humanitarnoj akciji „Od srca za Stjepana“.

Izložbu na Korzu otvorili su Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Nela Medakov Blagić, organizatorica humanitarne akcije „Od srca za Stjepana“, kojoj su i namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ovogodišnje izložbe te kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić i Meštar Sandi.

Fotografije se mogu pogledati i odabrati na velikim izložbenim panoima na riječkom Korzu do 22. veljače, a još veći izbor fotografija može se naći na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije možete kupiti direktnom uplatom na račun Nele Medakov Blagić, organizatorice humanitarne akcije, po cijeni od 30 eura, a u Foto studiju Kurti možete izabrati fotografiju koju ćete dobiti posebno uokvirenu u formatu 30x45 cm.

Račun za uplatu: IBAN: HR 4524 8400 8312 1740 063
Nela Medakov Blagić

Prošlogodišnja prodajna izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupila je sredstava za Centar za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice.

Humanitarno srce Riječkog karnevala i ove godine zasjalo je u čak sedam humanitarnih akcija u koju je uključena i ova posljednja izložba Foto studija Kurti. Noć krinolina na Brodu Marina u svojem 12. izdanju prikupljala je sredstva za Udrugu UZOR koja vodi Sigurnu kuću u Rijeci. U Vatrogasnom domu Vežica održano je tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi, a Karnevalska udruga Čiket organizirala je dvije humanitarne zabave od kojih su sva prikupljena sredstva donirana udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. u suradnji s Rotary klubom Rijeka ponovno je organiziralo dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. Maškarana jota prodavala se u korist Udruge Svjetionik, a maneštra za Udrugu Down sindrom - Rijeka 21. I posljednja, humanitarna karnevalska akcija, veliki Humanitarni karnevalski gala party u Guvernerovoj palači na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati, ove godine prikupljala je sredstva za Udrugu UZOR iz Rijek.

Izložbu fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ možete pogledati na velikim izložbenim panoima na riječkom Korzu do 22. veljače.

Više sa portala poduckun.net ...