Peti Skup armunikaši škole Nike Polesa u Permanima

Autor: Sanja Monar 29.05.2023

Na skupu se gostima pruža prilika da iz prve ruke saznaju sve o tijeku i procesu proizvodnje harmonike ili da isprobaju svirati harmoniku zahvaljujući prezentacijama proizvođača harmonika Rutar, Alpen i Munda te Totter MIDI sistemima.

Permani - U nedjelju 4. lipnja, s početkom u 15 sati, u Permanima se održava 5. Skup armunikaši škole Nike Polesa, u organizaciji Udruge Domaća užanca i partnera Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav.

-Skup armunikaši međunarodnog je karaktera i na njemu nastupa stotinjak harmonikaša iz Hrvatske i Slovenije. Zamišljen je kao predstavljanje rada škole Nike Polesa i postignuća učenika stoga na skupu sudjeluje i veliki broj djece čime se izrazito ponosimo.

Na skupu se gostima pruža prilika da iz prve ruke saznaju sve o tijeku i procesu proizvodnje harmonike ili da isprobaju svirati harmoniku zahvaljujući prezentacijama proizvođača harmonika Rutar, Alpen i Munda te Totter MIDI sistemima, ističu organizatori.

Za večernji program zaduženi je Ansambel Saša Avsenika.

Želimo naglasiti kako osim kulturnog djela programa, u sklopu navedenog eventa predstavit će se i razni OPG-ovi s područja Kvarnera, Istre i Slovenije (Pivovara Morčić, OPG Jarbola Ružić, vinarija Rossi, Domača marenda (SLO).

Pokrovitelji ove jedinstvene manifestacije su Općina Matulji, Grad Kastav, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Ilirska Bistrica i Primorsko-goranska županija.

Više sa portala poduckun.net ...