PjesmaRIca2: Učenici 15 škola iz Rijeke i okolice nastupaju na Grobničkoj rivi

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.06.2022

Na pozornici se očekuje nastup čak 280 talentiranih pjevača koji će nastupiti uz pratnju muzičara Darka Terlevića, koji je ujedno i glazbeni producent i aranžer svih pjesama na albumu, Doriana Cuculića i Dina Šimonovića.

Rijeka - 15. lipnja u 20 sati na Grobničkoj rivi (ispred Exportdrva) održat će se veliki koncert 15 škola iz Rijeke i okolice koje sudjeluju na projektu PjesmaRIca2. To je nastavak uspješnog projekta PjesmaRIca - zborovi Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop rock klasika koji je realiziran tijekom prošle godine i rezultirao je izvrsnim nosačem zvuka u izdanju kuće Dallas records.

Nastavak projekta okupio je čak 17 škola iz cijele Hrvatske - priključila se i OŠ Mitnica iz Vukovara s obradom pjesme "Svijet za nas" grupe Laufer. Vukovarci i OŠ SE Dolac nažalost neće moći sudjelovati na koncertu no preostalih 15 škola će predstaviti svoje obrade riječkih autora. (u prilogu popis škola, mentora i pjesama) .

Na pozornici se očekuje nastup čak 280 talentiranih pjevača koji će nastupiti uz pratnju muzičara Darka Terlevića, koji je ujedno i glazbeni producent i aranžer svih pjesama na albumu, Doriana Cuculića i Dina Šimonovića. Prateće vokale pjevat će djevojke Lina, Leda i Laura iz Kreativno - edukativnog centra ""Glazbeni vrtuljak" čija je mentorica Ana Matušan.

Koncert je ostvaren uz većinsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te dijelom Odjela za kulturu grada Rijeke i Primorsko - goranske županije.

Koncert se odvija u organizaciji KEC "Glazbeni vrtuljak" pod vodstvom Suzane Matušan i Udruge za glazbeno - scensko stvaralaštvo "Arij" pod vodstvom Ane Latin. Idejni začetnik i voditelj projekta je Jelena Fabijan, učiteljica razredne nastave u OŠ Zamet Rijeka.

Više sa portala poduckun.net ...