Potvrda izvrsnosti: Medico obnovio prestižnu AACI akreditaciju

Autor: Portal Poduckun 29.05.2024

Akreditaciju dodjeljuje American Accreditation Commission International čija je svrha razvijati visoke standarde u zdravstvu s fokusom na dobrobit i sigurnost pacijenta.

Rijeka - Struka je još jednom potvrdila ono što pacijenti Specijalne bolnice Medico znaju oduvijek: Medico nudi najviše standarde kliničke izvrsnosti za svoje pacijente. Ugledna svjetska akreditacijska organizacija AACI (American Accreditation Commission International) obnovila je Specijalnoj bolnici Medico akreditaciju kliničke izvrsnosti te certifikate ISO 9001 i EN 15224.
Obnova ovih prestižnih certifikata garantira da pacijenti Medica uživaju u najvišoj razini zdravstvene usluge koristeći najnovije medicinske tehnologije i tretmane. Osim toga AACI certifikat jamči da su svi procesi, od prijema u ustanovu do kraja liječenja, usklađeni s globalnim medicinskim standardima sigurnosti i kvalitete.

U kvalitetu usluge u Medicu godišnje se uvjeri više od 60 tisuća pacijenata, koji u Medicu obave preko 100 tisuća pregleda i 240 tisuća zdravstvenih usluga. Pružajući usluge velikom broju pacijenata, ključno je razvijati sustave koji jamče sigurnost, zaštitu njihovih prava, kvalitetu usluge, upravljanje rizicima i zaštitu osobnih podataka.

„Ponosni smo što naša svakodnevna posvećenost izvrsnosti ima konkretnu potvrdu, jer je riječ o prestižnim američkim certifikatima. To je još jedan dokaz da smo u Medicu maksimalno usmjereni na pacijente i razinu usluge koju pružamo. Naravno da na ovome nećemo stati, mi i dalje nastavljamo ulagati u ljude, opremu, znanje i razvoj bolnice“, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Medico, prof. dr. sc. Davor Štimac.

Foto: arhiva

Medico je još 2017. postao prva bolnica u Hrvatskoj koja je uspješno završila postupak stroge akreditacije i dobila certifikat izvrsnosti AACI-ja. Uz potvrdu visokog standarda, Medico je dvije godine kasnije zaslužio i Certifikat kvalitete sustava upravljanja EN15224, najvišeg standarda bolničkih i specijaliziranih polikliničkih usluga.

Kroz interne sustave kontrole kvalitete, Specijalna bolnica Medico radi na kontinuiranom poboljšanju procesa, zadovoljstvu pacijenata i upravlja kliničkim rizicima. O pacijentima u Medicu svakodnevno brine gotovo 200 djelatnika, koji pokrivaju skoro sva područja medicine. Učinkovitim korištenjem resursa i optimizacijom sustava zdravstvene usluge u Medicu djeluju u skladu sa svojim sloganom: „U jednom danu, na jednom mjestu“.

Više sa portala poduckun.net ...