Predsjednik Županijske skupštine Boras Mandić najavio sazivanje sjednice ŽS za 13. lipnja, očekuje izglasavanje rebalansa

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

Da će kod novog izglasavanja prijedloga rebalansa biti dovoljno ruku koje će ga podržati, vjeruje i zamjenik župana Vojko Braut.

Rijeka - Predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić u izjavi za Hrvatsku televiziju, komentirajući neizglasavanje rebalansa Proračuna rekao je kako je izuzetno bitno da se rebalans donese. “Ja sam uvjeren da će se donijeti i neću čekati sedmi mjesec za sazivanje nove sjednice već ću je sazvati za 13. lipnja. Do tada ima dovoljno vremena da se uvaže neka druga mišljenja, da se možda ugrade neke pozicije od neke druge političke opcije i vjerujem da će župan do tada imati većinu za usvajanje tako bitnog dokumenta”, rekao je Boras Mandić.

Da će kod novog izglasavanja prijedloga rebalansa biti dovoljno ruku koje će ga podržati, vjeruje i zamjenik župana Vojko Braut. Pogotovo, kako je rekao, što nekih suštinskih primjedbi, a niti amandmana, na predloženi dokument i nije bilo. “Jako je bitno da se rebalans čim prije donese jer njime raspoređujemo čak 13 milijuna eura u sustav zdravstva kako bi sačuvali dostupnost na primarnoj razini zdravstvene zaštite, ali i nastavili sa započetim kapitalnim projektom izgradnje Zdravstvenog centra Rujevica”, rekao je Braut u izjavi za HRT.

Više sa portala poduckun.net ...