Program obilježavanja Svjetskog dana voda

Autor: Portal Torpedo 16.03.2023

Ilustracija

Građani će sve informacije o projektu moći dobiti i na 3 info punkta koji će biti postavljeni na Korzu te na Trsatu kod crkve i kod dvorane na Zametu...

Obilježavanje Svjetskog dana voda započet će 17. ožujka otvaranjem izložbe na Korzu pod nazivom „Rijeka za čistu vodu“, kao presjek realizacije generacijskog mega projekta „Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“. Izložba je inspirirana Zvirkom i Dobricom – likovima iz edukativne brošure izrađene u sklopu ovog europskog projekta.

U subotu, 18. ožujka održat će se vođena šetnja gradom znakovitog naziva „Nepresušna Rijeka“. Šetnju će voditi Velid Đekić, publicist i novinar, koji se bavi istraživanjem riječke baštine. Planirani početak šetnje je u 10:00 sati kod riječke špine na Korzu kod Hotela Bonavia, a završetak na CS Zvir oko 12:00 sati, a istoimena šetnja bit će ponovo na rasporedu 25. ožujka s početkom u 10:00 sati na istoj polazišnoj lokaciji.

U ponedjeljak, 20. ožujka za riječke mališane KD VIK za u Dječjoj kući organizira edukativnu radionicu za osnovne škole – Vodni agent. Osnovnoškolci će imati priliku na zabavan način pobliže upoznati vodoopskrbni sustav.

21. ožujka, od 11:30 do13:30 sati u Gradskoj vijećnici održat će se javno predstavljanje dinamike radova na EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, a namijenjeno je svim zainteresiranim građanima, poduzetnicima i neprofitnim organizacijama koji žele znati više o jednom od najvećih infrastrukturnih zahvata na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Republike Hrvatske.

Građani će sve informacije o projektu moći dobiti i na 3 info punkta koji će biti postavljeni na Korzu te na Trsatu kod crkve i kod dvorane na Zametu.
Na sam Svjetski dan voda, u srijedu 22. ožujka, Društvo "Naša djeca" od 10:00 do 13:00 na Korzu organizirat će radionicu "Kap po Kap", od 12:00 do 12:50 sati, u Dječjoj kući bit će službeno predstavljena edukativna slikovnica „Zvirko i Dobrica za čistu vodu“, a od 17:30 do 19:00 sati održat će se likovno-literarna radionica na temu edukativne slikovnice „Zvirko i Dobrica za čistu vodu“.

U četvrtak 23. i petak 24. ožujka u planetariju Astronomskog centra Rijeka svi će posjetitelji od 18:30 sati moći uživati u audio-vizualnoj šetnji pod nazivom „Rječina kroz 4 godišnja doba“ riječkog umjetnika Ive Vičića. Također, u dvorani Astronomskog centra u četvrtak će se održati i predavanje poznatog hrvatskog astronoma Korada Korlevića pod nazivom „Voda u svemiru“. Predavanje započinje u 19:00 sati, a moguće ga je poslušati uz prethodnu prijavu ovdje.

Mladi čuvari okoliša Društva "Naša djeca" u petak 24.3. provodit će uzorkovanja i analize mora u dva termina na potezu od Lučke kapetanije do Opatije u sklopu radionice putujuća morska radionica, a u dvorani Astronomskog centra 24. ožujka u 19:00 sati Tomislav Jurkić održat će predavanje pod nazivom „Ima li vode na Marsu“.Više sa portala poduckun.net ...