Prvomajski slatki Krafifest u Kršanu!

Autor: Marina Pauletić 19.04.2023

Kršan - U čast domaće delicije – krafi, Kršan i ove godine već 18. put za redom točno Prvog svibnja od 12 sati priređuje manifestaciju koja slavi autohtono jelo ovog kraja.

Vrijedne domaćice priredit će ovo tradicionalno istarsko jelo u nekoliko verzija – slatke, slane, kuhane, pečene i flambirane krafi, a na vama je da dođete i kušate. Sudjelovati možete i na radionici izrade ove delicije u vremenu od 14 do 16 sati, a biti će tu i natjecanja u njihovom pripremanju. Osim krafi, bit će ponuđeno još mnogo ukusne domaće hrane i pića.

Zabavni dio počinje odmah po otvaranju manifestacije i to nastupom KUD-a Zlatela, KUD-a Ljiljani te harmonikaša Deana Jedretića koji će sigurno već tada dobro „zagrijati“ posjetitelje. Bit će tu i uvijek mladi Anelidi, ansambl udaraljki Bum Bam iz Labina te pićanske mažoretkinje koje djeluju kao članice Alliance Majorette Adriatica. Za djecu od 4 do 12 godina starosti od 14 do 17 sati bit će organizirana besplatna radionica „Tvornica slatke zabave“ te će biti ponuđeno oslikavanje lica, kutak za bojanje i baking escape room za stariju djecu koja će morati riješiti razne zagonetke i zadatke pod vodstvom Žutog kišobrana.

Zabava za sve uzraste ovog Prvog svibnja očekuje vas u Kršanu na Pristavu. U ulozi voditelja bit će Neno Pavinčić.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Općine Kršan i Općina Kršan.

Više sa portala poduckun.net ...