Sve nacionalne manjine Istarske županije podržale Valtera Flega na europskim izborima

Autor: Marina Pauletić 16.05.2024

- Pozivam sve Rome Istarske županije, ali i šire, da glasuju za našeg predstavnika u Europi – Valtera Flega, zaključio je današnju konferenciju za medije Huseini.

PULA – „Hvala od srca na podršci svim manjinama Istarske županije – srpskoj, bošnjačkoj, albanskoj, crnogorskoj, mađarskoj, romskoj, makedonskoj i slovenskoj nacionalnoj manjini. 9.6. biramo između dva puta – puta zatvaranja i straha i našeg puta kojeg gradimo svih ovih godina – pobjedničkog puta uvažavanja, ravnopravnosti i suživota s manjinama. Ekstremna će desnica na sljedećim izborima doživjeti poraz. Mi smo odgovor na to! Odgovor koji dolazi iz naše Istre! Ja sam danas najponosniji čovjek, jer imam podršku i povjerenje ovih ljudi, koje se nije rodilo preko noći, nego se godinama stvaralo i nadograđivalo“, kazao je nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego.

Predstavnik srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula naglasio je da „Valter ima apsolutnu podršku srpske manjine za europske izbore“.

- Jedinstveni je stav naše srpske manjine da biramo Valtera. Prepoznat je kroz svoj rad i puno je napravio za naše manjinske zajednice, a zadnjih pet godina otvara put Istri u Briselu i stvara nam brojne mogućnosti napretka. 9. lipnja zaokružite dvaput – listu broj 9 i kandidata broj 1, kako bi nas Valter i narednih pet godina ovako uspješno predstavljao u Europi, istaknuo je Rašula.
Predstavnica makedonske nacionalne manjine Istarske županije Milena Zlateska smatra da „Valter nikada nije zapostavio ni jednu manjinu, a Makedonci su se uvijek u Istri osjećali ravnopravno“.

- Ponosni smo što živimo u Istri, ponosni smo na našeg europarlamentarca Valtera. Maksimalno podržavamo listu broj 9, kandidata broj 1, Valtera Flega, dodala je Zlateska.

U ime albanske nacionalne manjine Istarske županije Viktor Ramaja je naglasio kako s „Valterom rade već dugi niz godina i ta je suradnja uvijek bila uspješna te ga svi pripadnici albanske manjine podržavaju“.

- Lista broj 9 i kandidat broj 1 Valter Flego – on je naša čista desetka! Valter je naš najbolji predstavnik u Europskom parlamentu i cijela je Istarska županija uz njega, kazao je Ramaja.
Muhamed Muratagić u ime je bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije „pozvao sve predstavnike manjina da svoj glas daju Valteru“.

- Među 12 najboljih europarlamentaraca 9. će lipnja bit ime našeg Valtera Flega. Da se naše zajedništvo i multikulturalnost vide i čuju u Briselu – to može samo Valter Flego, smatra Muratagić.
Predstavnik romske nacionalne manjine Istarske županije Veli Huseini je izjavio kako „Romi nemaju svoju matičnu državu, a Istra je prihvatila Rome kao svoje“.

- Pozivam sve Rome Istarske županije, ali i šire, da glasuju za našeg predstavnika u Europi – Valtera Flega, zaključio je današnju konferenciju za medije Huseini.

Uz predstavnike svih nacionalnih manjina Istarske županije, prisutna je bila i potpredsjednica Kluba žena IDS-a Tea Batel, koja je izjavila „da su naše različitosti naše bogatstvo te da samo zajedništvom možemo kao i do sada nastaviti graditi Istru, koja je primjer jedne multikulturalne regije u Europi“.

Više sa portala poduckun.net ...