U PU primorsko-goranskoj svečano obilježen Dan državnosti RH

Autor: Portal Torpedo 29.05.2024

Kroz molitvu je velečasni pozvao sve prisutne vjernike da se sjećaju preminulih branitelja i civila.

Rijeka - Danas je u povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci održan svečani protokol.

U znak sjećanja na sve poginule branitelje na Spomeniku Sv. Mihovila, zaštitnika policije, zamjenik načelnika Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima je položio cvijeće i zapalio svijeće. Odavanju počasti pridružili su se i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i IPE te ostali djelatnici.

Delegacija PU primorsko-goranske sudjelovala je u odavanju počasti i u protokolu na Aveniji branitelja na središnjem gradskom groblju Drenova, kao i na Mostu branitelja u Rijeci, zajedno s predstavnicima Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, drugih ministarstava te braniteljskih udruga.

Za spomendan državnosti i u spomen na sve branitelje Domovinskog rata, kao i druge žrtve koje su za nju darovale svoj život, njima u čast je uoči sutrašnjeg i blagdana Tijelova služena sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je predvodio župnik Sanjin Francetić.

Kroz molitvu je velečasni pozvao sve prisutne vjernike da se sjećaju preminulih branitelja i civila te da nikada ne zaborave njihove žrtve i budu uvijek ponosni i zahvalni na daru neovisne i samostalne domovine Hrvatske.

Republika Hrvatska 30. svibnja slavi Dan državnosti u znak sjećanja na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora prije 34 godine, ali i na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom prethodnih desetljeća.

Više sa portala poduckun.net ...