Valamarovi zaposlenici pomogli u obnovi područne škole u Rapcu

Autor: Portal Poduckun 02.03.2023

Valamar je ranijih godina u suradnji s Gradom Labinom organizirao školski prijevoz djece iz područne škole Rabac u produženi boravak pri matičnoj školi Matije Vlačića u Labinu.

Rabac – Valamarovi zaposlenici iz odjela tehničke službe u Rapcu su tokom proljetnih praznika pomogli u obnovi Područne škole Rabac u okviru matične OŠ Matije Vlačića Labin. Obnovljen je prostor školske kuhinje, a učionice su dodatno opremljene ormarima. Učenicima područne škole će se od sada topli obroci pripremati direktno u školi, što će značajno unaprijediti kvalitetu boravka i prehrane djece.

Valamar je ranijih godina u suradnji s Gradom Labinom organizirao školski prijevoz djece iz područne škole Rabac u produženi boravak pri matičnoj školi Matije Vlačića u Labinu. Međutim, novouređena kuhinja će od sada djeci omogućiti pripremu toplog obroka u školi, a time su se stvorili uvjeti i za kvalitetniju organizaciju produženog boravka u ovoj područnoj školi.

„Iznimno nam je drago što smo sudjelovali u obnovi kuhinje područne škole Rabac. Već od ranije znamo koliko je potreban produženi boravak u planiranju obveza učenika i njihovih obitelji, a Valamar vodi brigu i aktivno sudjeluje u poboljšanju uvjeta života u svojim destinacijama,“ izjavio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.

OŠ Matije Vlačića u Labinu osnovana je 1962. godine, a pohađa je 370 učenika, od kojih 32 pohađa područnu školu Rabac koja provodi i projekt „Škola sreće“ koji ima za cilj održavanje nastave na otvorenom i uređenje okoliša škole, te učenju o važnosti brige za prirodu.

„Pomoć pri uređenju kuhinje naše područne škole samo je jedan u nizu oblika suradnje OŠ „ Matije Vlačića i Valamar Riviere. Surađujemo već mnogo godina i uvijek smo vrlo zahvalni što kroz zajedničku suradnju pospješujemo uvjete rada škole, na veliko zadovoljstvo prije svega djece, roditelja i djelatnika škole,“ izjavio je Edi Juričić, ravnatelj OŠ Matije Vlačića.

Razvoj destinacije jedna je od strateških inicijativa Valamar Riviere, a kroz uključenost u lokalnu zajednicu i podršku obrazovnim ustanovama Valamar aktivno sudjeluje i doprinosi životu lokalnih zajednica.

Više sa portala poduckun.net ...