[VIDEO] Krajcarov singl „Dvo po dvo“ spojio je šarm istarske tradicije s latino ritmom

Autor: Marina Pauletić 26.02.2024

Foto: arhiva

Spot za „Dvo po dvo“ snimljen je na atraktivnim lokacijama Svete Nedelje, Labina i šire istarske regije.

Pula - Poznati istarski glazbenik Bruno Krajcar, strastveni etnomuzikolog, kantautor i skladatelj, ne prestaje oduševljavati svojim glazbenim izričajem, a njegov singl i spot pod nazivom „Dvo po dvo“ unio je osvježavajuću kombinaciju istarskog folklora i latino ritmova u hrvatski eter.

Ova autorska pjesma, koju potpisuje i aranžira s Mauro Giorgijem, osvaja slušatelje svojom živahnom energijom i pripovjedačkom snagom koja odzvanja svakim taktom. Inspirirana tradicijom i atmosferom istarskih oštarija, „Dvo po dvo“ ima dublje korijene nego što se na prvi pogled može naslutiti. Krajcar otkriva da je pjesma nastala pod snažnim utjecajem njegovog noneta Tonija iz Nedešćine. „Dvo po dvo“ u prijevodu znači dva puta po dvije čaše vina, a bio je to znak za početak druženja i pjevanja u lokalnoj oštariji. Ova tradicijska priča s istarskog poluotoka predstavlja samo mali dio bogate riznice narodne glazbe, koju Bruno Krajcar strastveno istražuje i oživljava svojom glazbom. Kroz tekst pjesme Krajcar je protkao naslove mnogih tradicionalnih istarskih pjesama koje su kroz godine postale simboli zajedništva i veselja.

Uz podršku lokalne zajednice, spot za „Dvo po dvo“ snimljen je na atraktivnim lokacijama Svete Nedelje, Labina i šire istarske regije. Redateljica Katja Restović uspjela je uhvatiti duh pjesme kombinirajući latino elemente i istarske motive briškule, vina i plesa, stvarajući vizualni doživljaj koji odražava živost i raznolikost istarske kulture. Uz 35 statista, plesača i glazbenika, spot oživljava atmosferu istarskih ulica i oštarija, te istovremeno prikazuje šarmantni spoj tradicije i suvremenosti.

„Kada mi je Bruno poslao pjesmu odmah mi se svidjela“, kazala je Restović. Osjetila je, kako kaže, onaj inspirativni „klik“ koji joj je bio potreban za vizualizaciju jer po tom principu ciljano bira pjesme koje želi raditi. „Uvijek kada radim režiju spota, radim istovremeno i scenarij te montažu. To je jednostavno neminovan „tris“ kojim postižem ono što želim i s čim sam na kraju zadovoljna. Kad god radim s Brunom stvori se ta neka lijepa kemija, puna naboja i emocija. On je multitalentiran glazbenik, umjetnik i divan čovjek“, dodala je Restović.

Ova pjesma ne samo da osvaja svojim zavodljivim ritmovima, već i postavlja standarde za istarsku glazbu na široj glazbenoj sceni. Odlična pjesma i zavodljivi plesni ritmovi, „Dvo po dvo“, istarski je, a možda i svjetski hit iz Krajcarove glazbene kužine.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...