[VIDEO/FOTO] Nastavljena ŠTIKLA nastupom Tria Tiskarim, večeras na Vepru nastupa blues/rock band The Screaming Wheels

Autor: Nikola Cvjetović 22.07.2022

trio_tiskarim_morski_prasac_2022__5_

Nekoliko fotografija i video prilog pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - Trio Tiskarim predstavio se riječkoj publici u sklopu posljednje ŠTIKLE održane preksinoć na Morskom prascu.

Trio djeluje na relaciji Trst-Atena, a glazba koju su predstavili temelji se na tradicionalnoj glazbi Mediterana s naglaskom na grčki Rebetiko; stil grčke tradicionalne glazbe koji se nalazi na listi UNESCO-ve nematerijalne baštine. Gitara, kontrabas i buzuki stvaraju sonornosti koje slušatelje odvode na glazbeni put Mediteranom što je publika sa zadovoljstvom prihvatila.

VIDEO

Iz Morskog vepra najavljuju još jedno okupljanje ljubitelja na dva kotača i to večeras uz koncert odličnog rock/blues banda The Screaming Wheels.

- Pripremili smo vam i gulaš od vepra uz točeni Morski prasac po super cijenama. Daj malo gasa i dođi. Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, pred sudjelovanje na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović (Baltazar) i bubnjar Erle Đurđević, poručili su organizatori i napomenuli da je ulaz slobodan.

trio_tiskarim_morski_prasac_2022__3_
trio_tiskarim_morski_prasac_2022__4_
trio_tiskarim_morski_prasac_2022__2_
trio_tiskarim_morski_prasac_2022__1_
Više sa portala poduckun.net ...