[VIDEO/FOTO] Zvonimir Radišić predstavio debitantski album ''New Horizons“

Autor: Nikola Cvjetović 19.08.2022

zvonimir_radisic_new_horizons__2_

Nakon što su se gotovo pet godina pripremale autorske skladbe mladog riječkog glazbenika Zvonimira Radišića ugledale su svjetlo dana na njegovom albumu prvijencu „New Horizons“

Rijeka - Ispunjen auditorij trsatskog kaštela imao je priliku uživati u sjajnoj svirci koju im je priuštio mladi riječki jazz gitarist Zvonimir Radišić u pratnji Henryja Radanovića na kontrabasu i Tončija Grabušića na bubnjevima.

zvonimir_radisic_new_horizons__10_

Povod ovom sjajnom koncertu bila je promocija Radišićevog albuma prvijenca „New Horizons“. Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji, na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Zanimljivo je što album, osim u CD varijanti, izlazi i u blu-ray izdanju.

- Pričati o vlastitoj glazbi za mene je dosta teško, intimno, a zapravo je i nepotrebno. Svaka od skladbi je nastala neplanski, kao jedna crtica iz života, vođena emocijama, a svakom novom izvedbom evoluira i poprima novi ogrtač, dok je esencija tih trenutaka i dalje tu. Pustio bih svakom slušatelju da stvori svoju sliku i, nadam se, odvede se na neko drugo mjesto, ističe Zvonimir te otkriva da naziv albuma, kao i istoimena skladba, imaju itekako emotivnu crtu – nastali su u trenutku kad je saznao da će postati otac.

zvonimir_radisic_new_horizons__4_

Ovaj zaljubljenik u glazbu doista je diše i živi u punom smislu te riječi. Još kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru i od tada je ona sastavni dio njegova života pa je paralelno s redovitom školom pohađao i glazbenu. Diplomirao je na jazz odsjeku akademije „Gustav Mahler Privatuniversität für Musik” u Klagenfurtu u Austriji, a trenutno je student Master studija na istoj akademiji. Uz to, Zvonimir je diplomirao i elektrotehniku na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a tijekom školovanja bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja na državnoj i međunarodnoj razini.

VIDEO

Zvonimir Radišić predstavio debitantski album ''New Horizons“

Više sa portala poduckun.net ...