Wine ViP Event sutra u Poreču u hotelu Diamant

Autor: Portal Poduckun 05.03.2024

Foto: arhiva

Naglasak događaja je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program.

Poreč - Tjedan dana nakon fantastičnog Wine ViP Event-a u Rijeci pod organizacijom Dantesa i tima agencije Ricerca Mercato, enogastronomska karavana dolazi u Istru u Poreč. Domaćin ovog posebnog događaja biti će Valamar hotel Diamant, 6. ožujka s početkom u 14 sati.

Wine VIP Event privlači goste isključivo iz domene turizma, ugostiteljstva i sličnih djelatnosti. Razlog? Kroz razne edukacije i radionice namijenjene za HoReCa sektor, organizatori žele privući pojedince koji žele dodatnom edukacijom, ali i upoznavanjem s novim i kvalitetnim izlagačima, svoju uslugu, ponudu i radnu izvedbu podignuti na viši nivo. Goste će tako dočekati brojni lokalni i regionalni izlagači koji će se htjeti predstaviti u najboljem svijetlu sa svojim proizvodima.

Vrlo edukativan i jedinstven događaj namijenjen poboljšanju i unaprijeđivanju kvalitete ponude i usluge u hrvatskom ugostiteljtvu i turizmu, a namijenjen je svim osobama iz područja turizma, ugostiteljstva i srodnih djelatnosti. Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovaj put pomno izabrali program radionica. Program je raznovrstan te će stoga gosti moći svakako pronaći nešto što će im biti zanimljivo, a nedvojbeno i vrlo korisno.

Naglasak događaja je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Edukacijski dio radionica započeti će sa vrlo kvalitetnom radionicom Sommelierski savjeti kroz degustaciju vina Đurinski a koju će voditi mlada sommelierka Monika Neral.

Nakon toga slijedi nekoliko zaista vrlo kvalitetnih predavanja i degustacijskih radionica a među kojima se ističe radionica Kako degustirati vino kao profesionalac, koju će voditi Kristijan Harjač, najbolji hrvatski sommelier za 2023. godinu.

Više informacija o kompletnom programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.

Veliku potporu projektu su dali Hrvatska turistička zajednica, Istarska županija i Turistička zajednica Istarske županije, Grad Poreč i TZG Poreča, Obrtnička komora Istarske županije, Udruženje obrtnika Grada Poreča i Valamar hotel Diamant, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije za čašu primati donacije za Ligu protiv raka Pula. Ali ono što čini tu vrlo humanu akciju posebnom je to da svaki gost će prilikom odlaska od organizatora dobiti malu vrećicu kako bi mogao staviti tu čašu u nju i ponijeti je sa sobom kao uspomenu na event i na lijepo djelo u kojem je sudjelovao.

U realizaciji te vrlo lijepe i posebne ideje i nabavki vrlo kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexsander Commerce.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na eventu primaju se isključivo na erol.vip.event@gmail.com.

Više sa portala poduckun.net ...