Zamjenica Medarić posjetila djecu iz Ukrajine koji su boravili u riječkom Domu Crvenog križa

Autor: Marina Pauletić 01.09.2023

Foto: PGŽ

Kroz proteklih mjesec dana tamo su boravile dvije grupe od stotinjak djece ukrajinskih branitelja za koje je održana ljetna škola s nizom aktivnosti.

Rijeka - Zamjenica župana Marina Medarić posjetila je djecu iz Ukrajine koji su u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanje te Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, boravili u Domu Crvenog križa u Rijeci.

Kroz proteklih mjesec dana tamo su boravile dvije grupe od stotinjak djece ukrajinskih branitelja za koje je održana ljetna škola s nizom aktivnosti. Cilj je bio pružiti podršku djeci ukrajinskih branitelja koja odrastaju u otežanim, ratnim okolnostima uslijed ruske agresije na Ukrajinu te im barem nakratko omogućiti da zaborave strahote rata i bezbrižno provedu dio svojih školskih praznika.

Ljetna škola u Rijeci provedena je kroz dvije grupe – od 10. do 20. kolovoza i od 21. do 31. kolovoza, a s djecom uzrasta od 10 do 14 godina radili su volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

Više sa portala poduckun.net ...