Zamjenica župana Marina Medarić primila trofejnog boćara Marina Milićevića

Autor: Marina Pauletić 28.05.2024

Milićević je osvojio dvije srebrne medalje.

Rijeka - U sjedištu Primorsko-goranske županije održan je prijem za trofejnog boćara iz Crikvenice Marina Milićevića koji se s nedavnog svjetskog prvenstva u Francuskoj vratio s tri medalje te izbornika muške boćarske reprezentacije Vjekoslava Matetića.

Čestitke su im uputili zamjenica župana Marina Medarić, dopredsjednik Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković i resorna pročelnica Sonja Šišić. “Uvijek je zadovoljstvo primiti sportaše koji su postigli vrijedne rezultate, kao što je i sad slučaj u boćanju, najtrofejnijem sportu u Primorsko-goranskoj županiji. Čestitamo vam na uspjehu i ponosni smo na vas, jer vi sportaši ste i najbolji promotori Hrvatske”, rekla je zamjenica.

Čestitkama su se pridružili i dopredsjednik Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković kao i resorna pročelnica Sonja Šišić koji su istaknuli kako ih vesele uspjesi sportaša s našeg područja te da će im i dalje biti podrška što se tiče financiranja sporta i provedbe aktivnosti treninga. „”Trudimo se iz godine u godinu ulagati u sportsku infrastrukturu i po svim pokazateljima smo u odnosu na druge županije bolji u samom financiranju aktivnosti sportaša, razvoju infrastrukture što ćemo u skladu s mogućnostima nastaviti i dalje”, poručila je pročelnica Šišić.

Marino Milićević zahvalio se na čestitkama te rekao da je prvenstvo bilo jako naporno, te da mu je žao što pored dvije srebrne i jedne brončane medalje nije u mix finalu s Riom Vojković uspio osvojiti i zlato. Izbornik Matetić istaknuo je kako su ove medalje velika stvar za boćanje koje je jako dobro razvijeno u našoj županiji. “Ovaj rezultat Marina je jedan u nizu vrhunskih rezultata i jasno mi je zašto nam fali ta zlatna medalja jer uvijek je želja osvojiti set medalja. Posebno zbog toga jer tri medalje na jednom svjetskom prvenstvu nitko nije osvojio u muškoj seniorskoj konkurenciji. Mnogi su bili iznenađeni kad sam Marinu povjerio sve tri trkače discipline jer to stvarno nije jednostavno izdržati, ali sam Marino mi je prije same odluke pitao kako razmišljam te mi je dao sam naslutiti da je spreman i napravio je izvanredan rezultat”, rekao je Matetić

Na Svjetskom prvenstvu održanom od 8. do 11. svibnja u francuskom St. Vulbasu, član Hrvatska seniorske volo reprezentacije Milićević osvojio je dvije srebrne medalje – jednu u mješovitoj, drugu u muškoj štafeti dok je broncu osvojio u brzinskom izbijanju.

Marino Milićević počeo je s prvim treninzima u Gornjem kraju Crikvenica. Trenutno igra za Vrgorac. Tijekom karijere ostvario je brojne sportske uspjehe; 6 puta je bio kadetski, 15 puta juniorski, 1 put seniorski te 6 puta klupski prvak Hrvatske (1.HBL). Višestruki je prvak svijeta u različitim dobnim kategorijama te posjeduje preko 30 medalja sa svjetskih natjecanja.

Više sa portala poduckun.net ...