Završena jubilarna 30. Vinistra, atmosfera iznad svih očekivanja

Autor: Portal Poduckun 13.05.2024

Foto: arhiva

Slavljenički je bilo prošlog vikenda u Poreču, više od 10 tisuća posjetitelja nije propustilo najveću regionalnu manifestaciju na kojoj se predstavilo 125 izlagača, od čega 85 vinara.

Poreč – Završena jubilarna 30. Vinistra. Tijekom vikenda, od 10. do 12. svibnja, ovu atraktivnu izložbu u Poreču posjetilo je više od 10 tisuća ljubitelja vina i vinskih profesionalaca. Rođendansku obljetnicu nije propustio ni premijer Plenković koji je drugog dana manifestacije obišao sve istarske vinare i izlagače.

U dvorani Žatika čuli su se svi jezici svijeta, brojni turisti koji borave u Istri nisu propustili Vinistru uživajući prvenstveno u vrhunskim malvazijama i teranima na kojima se temelji jedinstvena istarska vinska priča.

Foto: arhiva

Izlagački prostori nikad nisu bili atraktivniji. Moderni, ujednačeni, otvoreni, stilski su pratili novi vizualni identitet. Grozd koji podsjeća na istarski poluotok, kreiraju različite veličine bobica, simboli velikih i malih vinarija zahvaljujući kojima je danas Istra na vinskoj karti svijeta. Novim konceptom i vrhunskom organizacijom još se jednom potvrdilo kako istarski vinari okupljeni u visoko profesionalnoj udruzi Vinistra pokreću nove trendove na hrvatskoj vinskoj sceni i šalju poruku zajedništva o kojem je bilo mnogo riječi prošlog vikenda.

„U proteklih 30 godina naša udruga u suradnji s partnerima napravila je mnogo za istarsko vinogradarstvo i vinarstvo, na brojne izazove s kojima se suočavamo uspješno odgovaramo upravo zahvaljujući zajedništvu svih naših vinara. To potvrđuje i naša manifestacija koja je ove godine proslavila veliki 30. rođendan. Osjetila se slavljenička atmosfera, vinari i posjetitelji zadovoljni su novim modernijim konceptom. Jubilarna Vinistra prošla je iznad svih očekivanja“, istaknuo je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, zahvalivši se svim članovima i profesionalcima u udruzi Vinistra na još jednom izvrsno obavljenom poslu te svim partnerima, sponzorima i pokroviteljima.

„Vidimo se na 31. Vinistri“, poručuju organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...