Župan Komadina: Medicinska škola u Rijeci najmodernija je medicinska škola u Hrvatskoj

Autor: Marina Pauletić 26.03.2024

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 1,3 milijuna eura.

Rijeka - Medicinska škola u Rijeci bogatija je za preuređene i novoopremljene prostore praktikuma koji će učenicima omogućiti stjecanje vještina na najvišem mogućem nivou te simulaciju rada kod budućih poslodavaca.

U sklopu zgrade za praktičnu nastavu koja se nalazi u kompleksu riječkog KBC-a preuređeno je i novoopremljeno deset laboratorija i praktikuma. Škola je dobila novu stomatološku ambulantu, zasebni suvremeni dentalni laboratorij s izdvojenim prostorima keramike i gipsaone, preuređen je kabinet za fizioterapiju s novom opremom, novi hematološko biokemijski laboratorij, kabinet nutricionizma, mikrobiološki laboratorij, novi kabinet zdravstvene njege te novi praktikum kemije. Svi laboratoriji, praktikumi i kabineti opremljeni su s novom najsuvremenijom opremom potrebnom za edukaciju učenika u svim zdravstvenim zanimanjima. Također, adaptirana je i cijela zgrada s novim sustavom klimatizacije, stolarijom i fasadom.

„Medicinska škola u Rijeci danas je najmodernija medicinska škola u Hrvatskoj. Uložili smo u kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju same zgrade i izgradili školsku sportsku dvoranu, a sada, kroz EU projekt RCK – Regionalni centri kompetentnosti, opremili i laboratorije najmodernijom opremom i time našim učenicima omogućili sjajne uvjete za rad koji će ojačati sustav zdravstva Primorsko-goranske županije“, rekao je župan prilikom obilaska kojem su prisustvovali i zamjenica župana Marina Medarić, resorna pročelnica Edita Stilin, Regionalne razvojne agencije Vedran Kružić sa suradnicima te predstavnici izvođača i nadzora radova.

Ravnatelj Alan Vukelić zahvalio je Županiji na ulaganjima koja su osuvremenila nastavu i naglasio da su s najmodernijim prostorom i opremom učenici dobili zalog za sljedećih dvadeset godina što će se zasigurno primijetiti i na tržištu rada.

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 1,3 milijuna eura, a sufinancirana je sredstvima EU i Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, Medicinska škola Rijeka najveća je strukovna škola u PGŽ, u njoj se obrazuju kadrovi za osam zanimanja, a trenutno je pohađa 778 učenika. Uz Primorsko-goransku županiju, podršku Medicinskoj školi u pripremi i provedbi projekta pružila je i Regionalna razvojna agencija PGŽ Prigoda.

Više sa portala poduckun.net ...