Župan Zlatko Komadina na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina

Autor: Marina Pauletić 10.07.2024

Na prijedlog župana, na sastanku je dogovoreno da školska godina počinje 9. rujna umjesto 2. rujna, a premijer je zamolio ministra Fuchsa da promijeni odluku.

Rijeka - Župan Zlatko Komadina sudjeluje na sastanku hrvatskih župana te predstavnika Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina s Vladom RH koji se danas održava u Sisku.

Predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i ministru turizma i sporta Tončiju Glavini uručio je materijal s planom projekta Skijaške dvorane u Mrkoplju koji je prošli tjedan Općina Mrkopalj predstavila javnosti te ih ukratko upoznao s investicijom koja je važna u kontekstu razvoja skijanja te sportsko-turističkih sadržaja Mrkoplja, Primorsko-goranske županije i cijele Hrvatske.

O temi obnove i revitalizacije potresom pogođenih područja izvijestio je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro informirao je o ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, dok je ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković govorila o mjerama za borbu protiv klimatskih promjena.

Jedna od tema bile su i aktivnosti daljnjeg unapređenja sustava obrazovanja o čemu je govorio ministar Radovan Fuchs, dok je ministar zdravstva Vili Beroš dao informaciju o ulozi različitih dionika u razvoju primarne zdravstvene zaštite.

Na prijedlog župana, na sastanku je dogovoreno da školska godina počinje 9. rujna umjesto 2. rujna, a premijer je zamolio ministra Fuchsa da promijeni odluku.

Više sa portala poduckun.net ...