11. Međunarodni susret kolekcionara militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina u subotu u Matuljima

Autor: Nikola Cvjetović 07.06.2023

U matuljskom Hangaru ove subote, 10. lipnja, od 7 do 13 sati održava se već tradicionalni susret.

Matulji – Jedanaesto izdanje „Međunarodnog susreta kolekcionara militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina“, u organizaciji Hrvatskog društva kolekecionara militarije, održat će se u subotu, 10. lipnja od 7 do 13 sati u prostoru Društvenog doma Hangar u Matuljima.


- U prostoru boćarije bit će izložene ratne fotografije, te delaborirana MES sredstva iz perioda Domovinskog rata, koja će izlažiti „Karlovački počasni vod - ZNG 91“. Airsoft udruga „Risovi“ predstavit će svoju airsoft opremu. G.U.P. Valter iz Ližnjana oživjet će vojnu povijest kroz odore iz Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata. Specijalist za vojno naoružanje i opremu Čestmir Komarek izložit će makete. Park vojaške zgodovine Pivka predstavit će svoj muzej. Uz najavljeno, bit će predstavljena i izložena atraktivna starodobna vojna vozila privatnih kolekcionara liburnijskog kraja iz perioda Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata. Ulaz je slobodan, najavili su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...