14. Maškarani klapski maraton: Kreće prodaja ulaznica, čak devet klapa u konkurenciji!

Autor: Marina Pauletić 23.01.2023

Organizator, Udruga „MKM“ najavljuje nastup čak devet klapa koje će se natjecati za nagrade publike i ocjenjivačkog suda.

Opatija - „Maškarani klapski maraton“ je defnitivno jedno od najiščekivanijih karnevalskih događanja na Kvarneru, a ove će se godine napokon održati u redovnom terminu s punim kapacitetima publike i sudionika. Sve je spremno da 17. veljače s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, posvjedočimo još jednom sjajnom raspjevanom maškaranom izdanju ovog opatijskog karnevalskog branda. I to 14. put po redu.

Organizator, Udruga „MKM“ najavljuje nastup čak devet klapa koje će se natjecati za nagrade publike i ocjenjivačkog suda izvodeći poznate skladbe u novim aranžmanima i sa duhovitim verzijama tekstova koji se dotiču aktualnih tema koje nas okružuju. Koliko je manifestacija poznata i priznata govori podatak da ove godine čak tri klape dolaze iz Dalmacije što je svakako potvrda da se popularnost ove manifestacije proširila izvan Kvarnera.

Ove će godine ovu posebnu večer otvoriti čak dvadesetak harmonikaša pod vodstvom vrsnog majstora harmonike Nika Polesa, a ista će ekipa nastupiti i u revijalnom programu, za vrijeme zbrajanja glasova. Evo i popisa klapa koje će nastupiti u natjecateljskom dijelu: Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Mimoza iz Splita, Muška klapa Rašketa iz Punta, Ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca te Kumpanija Tramuntana iz Kraljevice.

Prema svemu navedenom bit će to doista posebna večer, a ne treba sumnjati da će ulaznice za ovaj klapski spektakl biti itekako tražene. Početak prodaje ulaznica je srijeda, 25. siječnja u 8 sati, online putem sistema mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji.... Cijena ulaznica je popularna i to 7,5 € za parter te 5,5 € kn za tribine. S obzirom na kapacitet dvorane, organizator poziva sve da svoje ulaznice nabave što prije.

Nakon par godina karnevalska se događanja vraćaju punom snagom, a „Maškarani klapski maraton“ se, nakon jednog ljetnog i jednog mjerama limitiranog izdanja, vraća punom snagom, a to znači da će u Opatiji 17. veljače biti veselo, šareno, raspjevano i zabavno. Baš onako kako je ova manifestacija naučila svoju vjernu publiku.

Više sa portala poduckun.net ...