31. Kastafsko kulturno leto ovog tjedna najavljuje "Vuka se ne bojim ja" i "Kakva ti je žena, takav ti je život"

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 17.07.2022

. U utorak 19. srpnja povedite svoje najmlađe na dječju predstavu 'Vuka se ne bojim ja' u izvedbi Kazališne družine "Pinklec", a u nedjelju 24. srpnja nemojte propustiti autorsku predstavu Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena, takav ti je život” koja osvaja regiju.

Kastav - I ovoga tjedna 31. Kastafsko kulturno leto donosi dvije sjajne predstave. U utorak 19. srpnja povedite svoje najmlađe na dječju predstavu 'Vuka se ne bojim ja' u izvedbi Kazališne družine "Pinklec", a u nedjelju 24. srpnja nemojte propustiti autorsku predstavu Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena, takav ti je život” koja osvaja regiju.

Inovativno čitanje dječjeg klasika „Tri praščića“ Kazališne družine Pinklec u prvi plan stavlja univerzalne vrijednosti – prijateljstvo, marljivost i zauzimanje za svakog pojedinca, makar on bio i vuk. Inscenaciju Kazališne družine Pinklec „Vuka se ne bojim ja“ stoga pratimo iz rakursa Ostarjelog vuka, koji se u svojstvu pripovjedača prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu. Njegovo pripovijedanje tako postaje okvir za uzbudljivo epiziranje zgoda i nezgoda njegove mladenačke vučje prilike.

Dinamično ispreplitanje narativnih i igranih prizora, elementi slapstick komedije, karikaturna gluma i songovi popraćeni svirkom akustične gitare ostarjelog vuka pripovjedača, sve to doprinosi atraktivnom sadržaju ove kazališne inscenacije čiji jezik je blizak i intrigantan vrtićkom i osnovnoškolskom uzrastu. Predstava na Crekvini počinje u 18 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Autorska predstava Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena, takav ti je život” osvaja regiju. Karte za premijere u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Splitu i Beču rasprodane su u tren oka, a oduševljena publika u svakom gradu je tražila kartu više. Za godinu dana igranja predstave, Dragan Marinković Maca napunio je 50-ak dvorana širom regije te je predstavu pogledalo više od 50,000 ljudi.

Brojna publika u regiji uživa u priči o muško-ženskim odnosima i surovoj svakodnevnici s poučnom porukom o tome kako je ljubav smisao života. Na sebi svojstven način Maca je ovu simpatičnu predstavu približio publici. Igranje je često prekidano aplauzima, a gosti su jedva čekali svaki naredni monolog. Priča o čovjeku koji se odmah nakon razvoda zaputi u kafanu, a nakon što ga žena izbaci iz kuće, odluči s publikom podijeliti svoju životnu priču, naišla je na oduševljenje. Ova predstava je ujedno i peta autorska predstava popularnog glumca i komičara.

Predstava na Crekvini počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 100/120 kuna.

Više sa portala poduckun.net ...