7. međunarodna znanstvena konferencija ToSee 2023 otvara se u četvrtak na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Autor: Nikola Cvjetović 22.05.2023

U okviru ToSEE 2023 konferencije održat će se i doktorska radionica pod nazivom „Publishing a Research Paper: Hands on Workshop“ koju će voditi prof. Faizan Ali.

Ika - Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održava sedmu po redu međunarodnu znanstvenu konferenciju ToSee 2023 od 25. do 27. svibnja 2023. Glavna tema ovog izdanja konferencije je “Engagement & Empowerment: a Path Toward Sustainable Tourism”, a njen je cilj okupiti znanstvenike, predstavnike javnih tijela i sve ostale dionike u turizmu kako bi se razgovaralo o inovativnim rješenjima održivog razvoja turizma, politikama i načinima njegovog postizanja.

Konferencija potiče znanstveni rad i zalaže se za primjenu postignutih rezultata i novih spoznaja, a kroz koju Fakultet doprinosi diskusiji na globalnoj razini o aktualnim temama vezanim uz razvoj turizma. Iz tog razloga ToSEE konferencija predstavlja multidisciplinarnu platformu koja povezuje akademsku zajednicu s destinacijskim menadžerima, javnim sektorom, studentima i stručnjacima iz prakse. Značaj konferencije prepoznat je i od strane UNWTO, koji je TOSEE 2023 uključio u svoj kalendar događanja.

U plenarnom dijelu konferencije sudjelovat će eminentni znanstvenici: Margarita Zaera Espinos, UNWTO - World Tourism Organization (Madrid); Faizan Ali, University of South Florida (Sjedinjene Američke Države); Tina Šegota, University of Greenwich (Velika Britanija), University of Maribor (Slovenija) te Georg Christian Steckenbauer, Deggendorf Institute of Technology (Njemačka).

U okviru ToSEE 2023 konferencije održat će se i doktorska radionica pod nazivom „Publishing a Research Paper: Hands on Workshop“ koju će voditi prof. Faizan Ali.
Organizacijom ovakve međunarodne znanstvene konferencije, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji potvrđuje svoje strateško mjesto respektabilne visokoobrazovne institucije za turizam i ugostiteljstvo u Republici Hrvatskoj.

Kongres se održava uz sudjelovanje UNWTO i pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Podršku u realizaciji kongresa dali su sponzori i partneri: Grad Opatija, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica grada Opatija, Turistička zajednica Istarske županije, Liburnia Riviera Hoteli d.d., Valamar Riviera d.d., SAMSUNG, Le Škartoc, a medijsko pokroviteljstvo pružili su Turizam info, Fiuman.hr, Poduckun.net i Torpedo.media

Mjesto održavanja je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki pokraj Opatije, a više informacija dostupno je na web stranici https://tosee.fthm.hr/

Više sa portala poduckun.net ...