ACI prigodno obilježio 39. obljetnicu djelovanja u svim svojim marinama diljem Jadrana

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 01.07.2022

Iako veliki 40. jubilej slavi tek iduće godine, ACI ovogodišnju obljetnicu obilježava s posebnim zadovoljstvom jer je u protekle dvije godine preuzeo ulogu regionalnog lidera u zaštiti zaposlenika i gostiju te zahvaljujući brojnim strateškim investicijama dočekao prvu post-pandemijsku sezonu uz značajna infrastrukturna unaprjeđenja i širenje poslovnog portfelja.

ACI marina Cres

Opatija – Na današnji dan 1983. godine osnovan je najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., zahvaljujući kojem Hrvatska danas ponosno nosi status jedne od najvećih svjetskih velesila kada je riječ o nautičkom turizmu. Tako je u svim ACI marinama diljem Jadrana danas obilježen Dan ACI-ja, odnosno 39. obljetnica djelovanja, pri čemu je Uprava tvrtke prigodno druženje sa zaposlenicima održala u ACI marini Opatija. Iako veliki 40. jubilej slavi tek iduće godine, ACI ovogodišnju obljetnicu obilježava s posebnim zadovoljstvom jer je u protekle dvije godine preuzeo ulogu regionalnog lidera u zaštiti zaposlenika i gostiju te zahvaljujući brojnim strateškim investicijama dočekao prvu post-pandemijsku sezonu uz značajna infrastrukturna unaprjeđenja i širenje poslovnog portfelja.

Nautika se u prethodne dvije godine pokazala najotpornijim i najkonkurentnijim oblikom turizma, na čijim je rezultatima cjelokupni turistički sektor, ne samo opstao, nego i spremno dočekao današnje okolnosti bez međunarodnih mjera i restrikcija. Jednu od glavnih uloga pritom je imao upravo ACI d.d. koji je u svim svojim marinama od sjevera do juga osigurao najviše standarde zaštite zdravlja svih svojih gostiju i zaposlenika te sve potrebne uvjete za ugodan i siguran boravak u Hrvatskoj. Najveći lanac marina na Mediteranu pritom je itekako vodio računa i o budućnosti nautičkog turizma Republike Hrvatske pa su tako u proteklom razdoblju realizirane i brojne strateške investicije u izvrsnost infrastrukture i usluge te širenje poslovnog portfelja. Štoviše, ACI je samo u posljednjih godinu dana uložio ukupno 44 milijuna kuna u svoje marine na području čitave Hrvatske – od započetog projekta uspostave ACI marine Rijeka u luci nautičkog turizma Porto Baroš, do kompletne rekonstrukcije ACI marina Dubrovnik i Korčula.

Članovi Uprave ACI-ja: Josip Ostrogović, Kristijan Pavić, Ivan Herak

Točnije, ACI je za razvoj buduće ACI marine Rijeka ostvario koncesiju u trajanju od 30 godina, pri čemu će u suradnji s tvrtkom GITONE Kvarner, dijelom poznate Lurssen grupacije, investirati više od 363 milijuna kuna, što će ujedno biti i najveća investicija u nautički turizam u povijesti Hrvatske. S druge strane, u posljednjih pet godina uloženo je ukupno 95 milijuna kuna u ACI marine na području Dubrovačko-neretvanske županije, pri čemu je provedena sveobuhvatna rekonstrukcija ACI marine Dubrovnik u vrijednosti od preko 35 milijuna kuna, kao i velika rekonstrukcija ACI marine Korčula u koju je kroz prošlu godinu uloženo oko 25 milijuna kuna.

Direktor ACI marine Dubrovnik Leo Ajduković

Predsjednik Uprave Kristijan Pavić te članovi Uprave mag oec. Josip Ostrogović i dr. sc. Ivan Herak u društvu direktora ACI marine Opatija Ivice Škeca, i ACI-jevih djelatnika u ACI marini Opatija uručili su prigodne nagrade ACI-jevim dugogodišnjim nautičarima. Nagradu za svoj tridesetogodišnji staž dobio je i djelatnik ACI marine Opatija Dušan Letis. Članovi Uprave pritom su istaknuli kako se turistički sektor u prethodne dvije godine našao u nekad nezamislivim okolnostima, no ACI je zauzeo čvrstu inicijativu te preuzeo odgovornost regionalnog predvodnika u zaštiti cjelokupne nautičke zajednice. Uz uvijek prisutan optimizam i vjeru u povratak na staro normalno, u ovom periodu realizirane su i brojne strateške investicije u izvrsnost infrastrukture i usluge te širenje poslovnog portfelja, a sve velike prekretnice u poslovanju postignute su zahvaljujući podršci, doprinosu i zajedništvu svih djelatnika ACI-ja.

ACI marina Opaija

„Uz tim koji okupljamo te znanja i iskustvo koje posjedujemo, ni najmanje ne sumnjamo u uspješnu realizaciju svih projekata koje smo zacrtali, a na temelju kojih ćemo dodatno učvrstiti položaj Hrvatske u samom svjetskom vrhu nautike. Stoga svim našim kolegicama i kolegama od srca čestitam Dan ACI-ja te im želim ugodnu i uspješnu sezonu, punu osobnog i profesionalnog ispunjenja“, u ime Uprave ACI-ja zaključio je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja.

Više sa portala poduckun.net ...