Advent u Lovranu donosi pregršt događanja te izbor za najljepši adventski izlog

Autor: Marina Pauletić 01.12.2023

Foto: arhiva

Turistička zajednica općine Lovran i ove je godine pripremila natječaj za najljepše uređen izlog/terasu/okućnicu.

Lovran – I u Lovranu se pripremaju za najluđe dane u godini, one božićno - novogodišnje. Veseli prosinac u Lovranu ispunjen je programom koji će razveseliti sve Lovranke i Lovrance, zasigurno i goste koji su ove blagdane, ali i doček Nove 2024. godine odlučili provesti u Lovranu ili na Opatijskoj rivijeri, no najviše razloga za veselje imaju oni najmlađi koji će kroz razne radionice, predstave ili nastupe moći iskazati svoju kreativnost i talent. I ove godine posjetitelje očekuje druženje uz adventske kućice „pul kina“ gdje ih očekuje puno dobre glazbe uz dobru atmosferu i miris kuhanog vina. Već danas, 1. prosinca pozivaju se posjetitelji u galerije „Lovranski guc“ i „Kula“ gdje će u 18 sati svoju prvu samostalnu izložbu otvoriti Izabela Lelek Purić koja svojim vrijednim volonterskim rukama stvara čuda, a sve u dobrotvorne svrhe.

Turistička zajednica općine Lovran i ove je godine pripremila natječaj za najljepše uređen izlog/terasu/okućnicu. Novitet su ove godine dvije različite kategorije: pravne i fizičke osobe, a pobjednik će u svakoj kategoriji moći osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 400 eura. Način ocjenjivanja ove je godine prepušten građanima i javnosti općenito, pa će se moći glasati online putem ankete ili na FB stranici Visit Lovran putem lajkova. Više detalja o natječaju možete pronaći na službenoj web stranici Visit Lovran ili na FB profilu Visit Lovran.

„Kako bismo što svečanije ušli u ovo adventsko vrijeme, ove prve, adventske nedjelje, 3. prosinca 2023., nakon večernje mise u 18 sati uz blagoslov župnika Matije Rašpice i božićne pjesme dječjeg zbora OŠ „Viktor Car Emin“, naših „Lovranskih črešnjica“, upalit ćemo prvu adventsku svijeću „pul marunića“ i uploviti u blagdansko raspoloženje. Stoga pozivamo sve građane da se toplo obuku i pridruže nam se u ovom prigodnom programu“, pozivaju iz Turističke zajednice općine Lovran.

A što vas očekuje na adventu „pul kina“? U petak, 29. prosinca u 15 sati nastupa DJ Dog, dok u 19 sati nastupa Coffee Shop Acoustic Quartet. U subotu, 30. prosinca od 10 sati počinje program za djecu uz „Kate koju znate“, a slijedi ju Clown Show Marka Ilića te iznenađenje za najmlađe. U 15 sati nastupa T&D Dup, dok od 20 sati publiku zabavlja Belfast Food. U nedjelju, 31. prosinca prisutne već od 10 sati zabavlja DJ Lačni Sthanz, dok u 12 sati kreće program Goodbye 2023 Welcome 2024.

Raspored izložbi, predavanja i kreativnih radionica pogledajte u nastavku.

Više sa portala poduckun.net ...