Ante Barić novi čovjek na čelu jedne od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj, opatijskih Liburnia Riviera Hotela

Autor: Nikola Cvjetović 18.10.2023

Ante Barić

Liburnia Riviera Hoteli jačaju svoju poziciju s novim predsjednikom Uprave. Na sjednici u utorak, 17. listopada 2023. godine, Nadzorni odbor Liburnia Riviera Hoteli d.d. imenovao je Antu Barića novim predsjednikom Uprave Društva, umjesto dosadašnjeg predsjednika Karla Eckerstorfera. Odluka će biti na snazi od 1. studenoga 2023. godine.

Opatija - "Kada smo gospodina Eckerstorfera doveli u tvrtku krajem 2021. godine, najvažnije nam je bilo osigurati financijsku stabilnost, kvalitetu i dugoročnu održivost poslovanja. Zadani ciljevi u ove dvije godine uspješno su ostvareni i vjerujemo da je tvrtka spremna krenuti u novu fazu transformacije. Naš fokus sada usmjeravamo na razvoj i repozicioniranje portfelja nekretnina i tvrtke u cjelini, podizanje kvalitete naših proizvoda i ugostiteljskih usluga te iskorištavanje strateških prilika. Ante Barić dosad je obnašao dužnost člana Nadzornog odbora, a njegovo razumijevanje vrijednosti i strateških ciljeva Društva bit će neprocjenjiva podloga za uspješno preuzimanje nove uloge", rekao je Johannes Böck, predsjednik Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela.

Istaknuta karijera Ante Barića u hotelskom sektoru proteže se gotovo 25 godina u područjima razvoja novih hotela, hotelskih operacija te hotelskih investicija i širenja hotelskih portfelja. Kao novi predsjednik Uprave Liburnije, Barić sa sobom donosi bogato iskustvo, iznimne menadžerske vještine i duboko razumijevanje globalne hotelske industrije koje je tijekom svoje karijere gradio sa zapaženim postignućima u Americi, Europi i Aziji. Svojim radom pridonio je razvoju hotelske industrije na području 30 zemalja i tržišta, uključujući i svoju rodnu Hrvatsku. Nedavno je radio kao član Uprave za strategiju i razvoj u Aminess Hotels & Resorts. Prije povratka u Hrvatsku vodio je širenje renomiranog azijskog hotelskog lanca Dusit Hotels & Resorts u 18 azijskih zemalja te vodio strateški plan tvrtke za izgradnju prvog franšiznog programa i unapređenje usluga menadžment kompanije. Diplomirao je na sveučilištima Rutgers i Harvard.
"S novim timom lidera, predsjednikom Uprave i članom Uprave, krećemo u novo poglavlje našeg razvojnog puta, gradeći Liburniju kao kompaniju s iznimnim ljudima ijedinstvenim hotelima u jedinstvenoj destinaciji. Globalna hotelska industrija rapidno se razvija i mijenja pa budućim ulaganjima želimo pokrenuti novu generaciju hotela, kao temelj za razvoj naraštaja lidera koji će osigurati posebno iskustvo putovanja i boravka u destinaciji. Budućnost je u rukama onih koji će znati stvoriti novu konkurentnu i naprednu ponudu i prepoznati izazove vremena u kojem se nalaze kao prilike za rast i razvoj. Naši hoteli moraju odražavati potrebe današnjih gostiju, bez da se odreknemo društvene odgovornosti prema baštini prekrasne opatijske rivijere i prema lokalnoj zajednici", naglasio je Böck.
Umjesto Dušana Mandića, novi član Uprave bit će Filip Močibob, koji je do sada obnašao ulogu izvršnog financijskog direktora Društva.

Filip Močibob

“Filip je osigurao financijsku stabilnost i pozitivan poslovni zamah Liburnije te se njegovim mandatom u Upravi održava kontinuitet poslovanja i predanost financijskoj dobrobiti kompanije. Imenovanje Filipa dokaz je naše predanosti prepoznavanju i njegovanju talenata iz naših redova”, dodao je Böck.

Tvrtka je u 2022. godini ostvarila snažan oporavak poslovnih rezultata, što je u konačnici rezultiralo poboljšanjem operativne dobiti (EBITDA) za 363 %, te ostvarila snažan rast ukupnih prihoda od 54 % u odnosu na razdoblje 2021. godine.
"Svakako želim zahvaliti Karlu Eckerstorferu i Dušanu Mandiću na doprinosu koji su dali tijekom svog mandata, a posebno mi je drago što Ante Barić i Filip Močibob nastavljaju graditi budućnost Liburnije. Želim im puno uspjeha u novim ulogama, “ rekao je Böck.

Više sa portala poduckun.net ...