Bivša Villa Kapetanović i hotel Miramar nove akvizicije Liburnia Riviera Hotela

Autor: Sanja Tumara 23.03.2022

Uz kupnju preostalih 50% trenutačno neoperativnog hotela Miramar u Lovranu te nekretnine u blizini Palace-Bellevue hotela u Opatiji, za investicijska ulaganja te akvizicije imovine tijekom 2021. godine osigurano je 62,4 milijuna kuna.

Opatija – Unatoč izostanku većeg dijela predsezone zbog izvanrednih mjera ograničenja kretanja te restrikcija prilikom putovanja, ukupni prihodi jednog od naših najvećih turističkih poduzeća, Liburnia Riviera Hotela d.d., 2021. godine iznosili su 249,1 milijuna kuna, što predstavlja porast od 125% u odnosu na godinu prije. Gubitak prije oporezivanja iznosio je 87 milijuna kuna, što je u odnosu na 2020. poboljšanje od 49%, stoji u nerevidiranom nekonsolidiranom izvješću LRH-a za prošlu godinu.

Ostvareni rezultati dodatno ukazuju na brži, no inicijalno očekivani oporavak kao i na otpornost hrvatskog turizma, posebno u sjevernim jadranskim regijama u kojima posluje i Liburnia Riviera. Naime, raznoliki hotelski portfelj Liburnia Riviere te prikladan zemljopisni položaj privlače goste koji putuju automobilom. To su, uz domaće goste, Nijemci, Austrijanci, Mađari, Česi, Slovenci, Talijani, Srbi, navodi se u izvješću o rezultatima poslovanja LRH od 1.1.2021. - 31.12.2021.

VIDEO

Rezultat je to uspješne prilagodbe poslovanja, marketinških i prodajnih aktivnosti pandemijskom utjecaju virusa COVID-19, postupnog ublažavanja utjecaja COVID-19 pandemije na turističke i ekonomske tokove, povećanja procijepljenosti stanovništva na ključnim emitivnim tržištima i u Republici Hrvatskoj, što je rezultiralo snažnom potražnjom za turističkim kapacitetima Društva počevši od lipnja 2021. te postupnog oporavka grupnog i M.I.C.E segmenta (sastanci, poslovna putovanja, konferencije, izložbe) tijekom zadnjeg kvartala 2021. godine.

Liburnia Riviera Hoteli raspolažu s 14 hotela, tri vile, dva apartmanska kompleksa te jednim kamping ljetovalištem, u kojima dnevno mogu ugostiti više od 4700 gostiju. Tom portfelju krajem 2021. godine pridružen je Hotel Laurus (ex. Villa Kapetanović), a kupljen je preostali 50%-tni dio trenutačno neoperativnog hotela Miramar u Lovranu te nekretnina u neposrednoj blizini Palace-Bellevue hotela u Opatiji. Time je za investicijska ulaganja te akvizicije imovine tijekom 2021. godine osigurano 62,4 milijuna kuna, izvijestili su iz Liburnije.

U prvoj polovici 2021. godine uloženo je u radove u svrhu unaprjeđenja kvalitete usluga i sigurnosti gostiju te pripreme objekata za sezonu u hotelu Ambasador, Excelsior te u Vili Slatina. Radovi na rekonstrukciji Hotela Kvarner nastavljeni su sporijim tempom, dok su radovi u novoj premium kavani Imperial završeni do kraja 2021. godine, čime je Opatija ponovno dobila svoju najpoznatiju kavanu.

Više sa portala poduckun.net ...