Bogat konferencijski program na sajmu nekretnina Adriatic Expo u Opatiji

Autor: Sanja Monar 14.05.2023

Sljedeći tjedan u Opatiji počinje najvažniji regionalni događaj posvećen nekretninama, projektima i investicijama - Adriatic Expo. U sklopu sajma se održava i dvodnevna konferencija posvećena tržištu nekretnina: od razvoja prostornih planova, novih projekata do nekretnina u turizmu. Na izložbenom dijelu svoju će ponudu predstaviti vodeće agencije, developeri, a brojni novi rezidencijalni projekti u najavi biti će premijerno prikazani

Opatija - U četvrtak, 18. i petak, 19. svibnja Opatija je ponovno domaćin najvažnijeg događanja posvećenog tržištu nekretnina, koje će kroz izložbeni, a posebno kroz konferencijski dio pokazati što se na ovome tržištu promijenilo unatrag godinu dana, koji je budući smjer razvoja, kao i aktualni trendovi.

Na izložbenom dijelu Adriatic Expo-a svoju će ponudu predstaviti neke od vodećih agencija koje djeluju na hrvatskom tržištu nekretnina, kao i developeri i investitori koji razvijaju rezidencijalne objekte premium kategorije.

U sklopu sajma održati će se i konferencijski dio s više od 15 prezentacija, predavanja i panel diskusija s vodećim stručnjacima, developerima, poduzetnicima i investitorima koji će sa sudionicima podijeliti velik broj informacija koji su u svijetu projekata i nekretnina često nedostupne.

Jedan od najvažnijih panela biti će onaj o kupcima luksuznih nekretnina. Svoja će iskustva prenijeti direktori hrvatskih predstavništava dvije najeminentnije svjetske agencije za nekretnine Christie's i Sotheby's, te arhitekti ZDL studia koji stoje iza nekih od najvažnijih projekata premium hotela, kuća za odmor i rezidencijalnih nekretnina.


Kroz primjer Šibenika kao grada koji unatrag nekoliko godina aktivno radi na tome da postane grad za život, ali i grad za investicije, gradonačelnik Željko Burić će predstaviti projekt zone Batižela kao urbane regeneracije zapuštene industrijske zone. Grad Makarska će pokazati kako kroz prostorno planiranje namjeravaju u sljedećih nekoliko godina stati na kraj građevinskoj devastaciji i promijeniti sliku grada pod Biokovom, dok će Bojan Bilić, jedan od najpriznatijih hrvatskih urbanista dati različite primjere urbanističkih planova.


Emanuel Tutek iz Blue Rock Consultinga i prof. dr. sc. Sandra Janković s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije predstaviti će financijsku analizu najvažnijih pokazatelja isplativosti poslovanja hotela, kampova, marina te time dati konkretne podatke za planiranje budućih investicija.


Zanimljivo će biti i predstavljanje jedne od najvažnijih investicija na Jadranu, resorta Riva's koji se gradi u Ičićima i trebao bi biti otvoren 2025. godine. Kroz novi koncept u razvoju projekta te arhitekturi, očekuje se da će Riva's promijeniti ne samo sliku hotelijerske scene, već i šire destinacije.


Na sajmu se kroz dva dana očekuje više od tisuću predstavnika najvažnijih tvrtki, financijskih institucija, tržišta nekretnina, turističkog i hotelijerskog sektora, kao i svih onih koji prodaju ili kupuju nekretnine i traže kvalitetne partnere iz čitave regije.


Adriatic Expo se održava u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Radno vrijeme sajma je u četvrtak 18. svibnja od 11 do 19 sati, i petak 19. svibnja od 11 do 19 sati, a ulaznice se mogu kupiti na stranici adriaticexpo.com.


Organizator sajma Adriatic Expo je tvrtka Info Lab Mediji, koja u svojem portfoliu ima nekoliko značajnih projekata. Izdavač je časopisa Turizam info, vodećeg hrvatskog medija za profesionalce u turizmu koji u kontunuitetu izlazi od 2003. godine, te organizator B2B sajmova za sektor turizma i hotelijerstva. Sajam HoReCa Adria održava se od 2015. godine i vodeći je hrvatski sajam usmjeren opremanju hotela i ugostiteljskih objekata, dok je sajam Relax Adria kroz izlagački program usko specijaliziran za premium segment turističke ponude, odnosno vile i kuće za odmor, kampove i hotele.

Više sa portala poduckun.net ...