BOGAT PROGRAM FESTIVALA OPATIJA - Prijestupna veljača donosi i više programa u Centru Gervais

Autor: Marina Pauletić 31.01.2024

Foto: ilustracija

Festival Opatija u 29 dana nudi 24 programa u kojima svatko može pronaći nešto za sebe.

Opatija - Poznato je da je 2024. prijestupna godina, a u 29 dana koliko nam donosi veljača, Festival Opatija za publiku nudi 24 programa - kazališne predstave za djecu i odrasle, koncerte, filmove i dramsku radionicu za djecu.

Kazališna sezona započinje u nedjelju, 11. veljače u 11 sati predstavom za djecu „Tarzan“, književnim klasikom koji priča priču o snazi ljubavi koja spaja i prevladava sve različitosti, a izvodi ju popularno kazalište za djecu Teatar Naranča iz Pule.

Tjedan nakon, u nedjelju, 18. veljače u 19 sati u Centru Gervais po prvi puta gostuje FAKin Teatar s hitom „Španjolski komad“, dinamičnom i zabavnom predstavom u predstavi, s telenovela predznakom. Predstava prati sudbinu majke Pilar (Alma Prica) u koju je zaljubljen udovac Fernan (Sreten Mokrović), upravitelj zgrada, te njezinih kćeri Aurelije (Sara Stanić Blažević) i Nurie (Ana Vučak Veljača), obje glumice. Kao i svaki lik iz slavnih španjolskih sapunica, oni svoje osobne drame shvaćaju jako ozbiljno, iz čega proizlazi sva komika, potkrijepljena vrsnom glumačkom igrom ovog ansambla.

Nastavljamo u humorističnom tonu već u subotu, 24. veljače u 20 sati hit predstavom „Ocat i sin“ Zlatana Zuhrića Zuhre i Tina Sedlara, komičnog dvojca koji već godinama oduševljava publiku na sceni i društvenim mrežama gdje na sebi svojstven način prikazuju generacijski jaz između oca i sina u svakodnevnim situacijama. Otac, sukladno iskustvu, teži sigurnijim metodama, dok je sin tipičan primjer brzopletog modernog dečka koji, naravno, ne voli da mu “stari” stalno soli pamet, već voli „sve što vole mladi“.

Foto: arhiva

Još jedna legenda glumačke i stand up scene gostuje u Gervaisu 27. veljače u 20 sati, a radi se o Branku Đuriću Đuri i njegovoj uspješnici „Đurologija“, showu koji već devet godina osvaja srca publike karakterističnim bosanskim humorom.

U glumačkim vodama okušat će se polaznici dramske radionice za djecu „No drama ljama“ koja će se treću godinu zaredom održati tijekom drugog dijela zimskih praznika od utorka, 20. veljače do nedjelje 25. veljače. Djeca će pod stručnim vodstvom samostalno osmisliti kazališnu predstavu i odigrati završnu produkciju pred publikom. Voditeljica radionice je glumica, redateljica, producentica i dramska mentorica Petra Radin. Informacije o radionici dostupne su na info@festivalopatija.hr.

Đurologija (Foto: arhiva)

Mjesec ljubavi obilježit će naravno i glazba, odnosno koncert posvećen Valentinovu u izvedbi Eni Jurišić i Vjeke Ključarića koje je javnost upoznala putem brojnih nastupa uživo, radijskih etera i malih ekrana. Vlastitim skladbama i obradama prigodnih balada i evergreena, glazbeni dvojac će 14.2. u 20 sati publici pružiti jedinstveno glazbeno iskustvo i koncertnu večer ispunjenu emocijama.

Oni možda „manje sretni“ u ljubavi, „utjehu“ mogu pronaći na koncertu „Opatija on Blues & Wine“, 16.2. u 19 sati kada će, uz predstavljanje vina Kastavštine i Liburnije, glazbeni nastup održati Riccardo Staraj & Midnight Blues Band feat. Mauro Staraj i Edi East Trance (Edi Maružin Blues Band).

Što se tiče sedme umjetnosti, veljača je mjesec u kojem su poznati kandidati za najprestižniju nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti - Oscar. U opatijskom kinu možete pogledati recentnije filmove koji čekaju svoje kipiće za najbolji film – „Uboga stvorenja“, „Anatomija pada“, „Zona interesa“, „Prošli životi“, a krajem mjeseca gledamo dugoiščekivani nastavak SF avanture „Dina: Drugi dio“.

Više informacija o programima dostupno je u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 15 sati, na broju telefona 051/271-377 i na www.festivalopatija.hr. Ulaznice za programe su u prodaji u sustavu Mojekarte.hr i njihovim prodajnim mjestima.

Više sa portala poduckun.net ...