Božićna plesna produkcija OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica

Autor: Nikola Cvjetović 13.12.2023

Treću godinu zaredom, učenici će oživjeti kazališnu pozornicu Centra Gervais u Opatiji 14. i 15. prosinca 2023. s početkom u 19:00.

Rijeka - Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica s ponosom najavljuje svoju tradicionalnu božićnu produkciju pod nazivom "Iz kog si ti filma 2". Treću godinu zaredom, učenici će oživjeti kazališnu pozornicu Centra Gervais u Opatiji 14. i 15. prosinca s početkom u 19 sati.

"Plesni poklon 'Iz kog si ti filma 2' donosi magičan spoj plesa, filma i filmske glazbe u adventskom ruhu. Kroz različite koreografije i video projekcije, učenici će prenositi emocije, priče i atmosferu filmskog svijeta na kazališnu pozornicu. Svaki korak će oživjeti, svaki pokret će pričati svoju priču, a svaka nota će nas vratiti u poznate i omiljene filmske priče za najljepše doba u godini."

Jedan od posebnih trenutaka programa bit će prikaz plesnog filma Izvaljeno jaje u gnijezdu / Hatched Egg in the Nest, snimljenog povodom otvaranja Planinarskog skloništa i promatračnice za ptice Kremenjak na Učki, Hrvatska, arhitekta Ivana Juretića. Plesni ansambl suvremenog plesa OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, pod mentorstvom prof. Kate Foley, iznijet će jedinstvenu izvedbu inspiriranu pticama Učke.
„Ptice žive čudesnim i nesigurnim životima, poput plesača, krase nas svojom snagom, ustrajnošću i ranjivošću. Četiri generacije plesača okupile su se kako bi proučile ptice Učke i osmislile koreografiju za ovaj projekt. Zahvalni smo Ivanu na prisutnosti plesa u njegovoj viziji arhitekture, te izvrsnim suradnicima koji su letjeli uz nas", izjavila je prof. Kate Foley
Ansambli Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, osnovani 2009. godine, redovito organiziraju izvanškolske interdisciplinarne umjetničko-edukacijske projekte, povezujući mlade plesače s publikom kroz suradnju s lokalnim partnerima.


Ovogodišnja božićna produkcija obećava čarobno putovanje kroz svijet kinematografije. Učenici će svojim izvedbama dočarati poznate trenutke s filmskog platna. Svaka koreografija će biti poput kadra iz filma, a svaki pokret tijela će pričati svoju priču.
Pripremite se za čaroliju koja će spojiti umjetnički izraz klasičnog baleta i suvremenog plesa s magijom filma.
Svi ljubitelji plesa, filma i božićne čarolije pozvani su da se pridruže ovom nezaboravnom događaju i uživaju u čarima "Iz kog si ti filma 2".
Za dodatne informacije i rezervacije ulaznica otiđite na www.mojekarte.hr ili na www.festivalopatija.hr

Više sa portala poduckun.net ...