Četiri liste za četiri VMO: Objavljene kandidacijske liste za VMO Mune, Žejane, Rukavac i Kućeli

Autor: Nikola Cvjetović 12.06.2024

Izbornom povjerenstvu pristigle su četiri kandidacijske liste, odnosno po svakom vijeću jedna lista...

Matulji - Polovicom svibnja raspisani u izbori za članove vijeća mjesnih odbora Kućeli, Rukavac, Mune i Žejane, koji će se održati nedjelju, 7. srpnja. Podsjetimo, izbori za vijeća mjesnih odbora održani su krajem studenog 2022. godine, a od ukupno 22 mjesna odbora jedino ova četiri nisu održana zbog izostanka kandidacijskih listi. Od preostalih 18 vijeća, u njih čak 14 birači su mogli zaokružiti samo jedan broj tako da su pobjednici bili unaprijed poznati kao što su i u ovim izborima koji su pred nama.

Izbornom povjerenstvu pristigle su četiri kandidacijske liste, odnosno po svakom vijeću jedna lista, čime su pobjednici i članovi vijeće već poznati, dok će izbori biti formalna potvrda istih.

Za MO Kućeli pristigla je kandidacijska lista grupe birača koju predvodi Oleg Medica, a uz njega na listi su i Noel Mohorić, Marin Kinkela, Vedran Pauletić i Dino Kovačević.

Kandidacijska lista grupe birača će i u Munama činiti vijeće mjesnog odbora, a uz nositeljicu Martinu Šverko, na listi su i Darija Doričić, Monika Srdoč, Dražen Načinović i Željko Ujčić.

U Žejanama vijeće Mjesnog odbora činit će predstavnici SDP-a koji je jedini istaknuo listu. Nositelj liste je Željko Doričić, zatim slijedi Jelena Sanković, Dominik Perak, Goran Doričić i Simon Marmilić.

SDP je i u Rukavcu jedini predao listu koju predvodi Niko Bagarić, a vijeće će činiti i Andrej Krnjatić, Valentina Ban, Nikola Stakić, Daria Jurdana, Nikolina Viskić i Nina Kinkela.

Više sa portala poduckun.net ...