Ciklus javnih predavanja o aktualnim pravnim temama: „Što treba znati o ...?“

Autor: Marina Pauletić 21.03.2024

Ulaz na predavanje je slobodan.

Opatija - U opatijskoj Villi Antonio u ponedjeljak, 25. ožujka s početkom u 17 sati održat će se predavanje na temu: „Što treba znati o ovrsi na nekretnini?“. Na ovom događaju u ulozi predavačice sudjelovat će prof. dr. sc. Gabrijela Mihelčić.

Riječ je o drugom događaju iz ciklusa javnih predavanja koje pokreće Jean Monnet Međusveučilišni centar izvrsnosti Opatija kojem je cilj građanstvu i najširoj zajednici približiti pojedine pravne teme koje su u određenom trenutku aktualne i bude interes javnosti.

Na ovom će se predavanju iz teorijske i praktične perspektive prikazati kada se i kako određuje i provodi ovrha na nekretnini te pojasniti kakve se vrste pravnih lijekova mogu koristiti u postupku. Pored toga, odgovorit će se na pitanje štiti li zakonodavac ovršenika od pretjeranog zadiranja u njegova prava. Također će se istaknuti razlike između ovrhe na nekretnini radi namirenja neosigurane i stvarnopravno osigurane tražbine.

Ukratko o predavačici

Prof. dr. sc. Gabrijela Mihelčić redovita je profesorica na Katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Autorica je Komentara Ovršnog zakona i niza znanstvenih i stručnih radova u području njezina užeg interesa: stvarnog, ovršnog i zemljišnoknjižnog prava.

Više sa portala poduckun.net ...