Deseta po redu biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića na Uskršnji ponedjeljak

Autor: Marina Pauletić 03.04.2023

Foto: arhiva

Sudionici će se na bicikli provesti njihovim stazama od Jušića do Dražica, odnosno cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa te im odati počast pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima.

Jelenje – Ove se godine na Uskršnji ponedjeljak, 10. travnja održava 10. biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića. Biciklijadu zajednički organiziraju PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival, klubovi u kojima se prerano preminuli Dejan i Dalibor i dan danas nezamjenjivi, poručio je Triatlon Klub Rival.

Sudionici će se na bicikli provesti njihovim stazama od Jušića do Dražica, odnosno cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa te im odati počast pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima.

Nakon dolaska u Lukeže i minute šutnje kreće start utrka:
- „Skok na Grad Grobnik“, biciklističke brdske utrke;
- „Trk na Grad Grobnik“, cestovne trkačke utrke i
- „Trail Jušići-Lukeži“, nenatjecateljskog trail trčanja.

Foto: arhiva

„Skok“ i „Trk na Grad Grobnik“ zahtjevne su brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima i idu do ciljne crte na vrhu brijega pored groblja u Gradu Grobniku, završetku ceste iz Lukeža. Vozi se i trči po usponu koji je na nekim mjestima i do 20% nagiba! Ukupna dužina staze iznosi 2800 m.

I ove godine održat će se vođena rekreativna trail utrka od Jušića do Lukeža u dužini od 23 km, a koja prolazi kroz kastafsku šumu i uz korito rijeke Rječine do Lukeža!

Raspored:
- od 9 do 10:30 sati – Jušići: preuzimanje brojeva, okupljanje i zagrijavanje;
- od 10 sati – Jušići: start trail utrke;
- od 11 sati – Jušići: start biciklijade;
- od 13 sati – Lukeži pored spomen ploče na obali Rječine: komemoracija;
- 13:30 sati – Lukeži: podjela takmičara za utrke „Skok“ i „Trk na Grad Grobnik“.

Ostali sudionici nakon starta sportaša nastavljaju iz Lukeži prema cilju biciklijade u Dražicama, dok sudionici „Skoka“ i Trka“ po završetku utrka spustiti će se sa Grada Grobnika preko Vlačine u Dražice.

- od 14 do 14:30 sati – Dražice: ručak za učesnike i proglašenje pobjednika te dodjela odličja najboljim biciklistima i trkačima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji s utrka „Skok“ i „Trk na Grad Grobnik“.

Ruta biciklijade je sljedeća: Jušići – Saršoni, preko Trnovice do Lukeži. Vozi se po asfaltu. Predah je u Marišćini, a ako previše miriši, u Saršonima.

Foto: arhiva

Kotizacija iznosi 10 eura. Djeca do 18 godina sudjeluju besplatno. Plaćanje se obavlja u Jušićma prije biciklijade ili u Lukežima prije starta „Skoka“ i „Trka“.

Kotizacija uključuje:
- prigodna majicu ili buf;
- organizaciju biciklijade;
- prateće vozilo sa okrepom za vrijeme biciklijade;
- ručak i okrepu na cilj;
- medalje za sudjelovanje i
- nagrade za osvajače najboljih mjesta na utrkama „Skok“ i „Trk na Grad Grobnik“.

Online prijave i rute

Prijave za sve sudionike obavljaju se isključivo online putem linka ovdje.
U Jušićima se sudionici okupljaju na adresi Vlahov breg 8, ispred Daliborove rodne kuće.
Strava route biciklijade pogledajte ovdje.
Strava route „Trk“ i „Skok na Grad Grobnik“ pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije posjetite službene stranice TK Rival, njihovu Facebook stranicu, nazovite Miroslava Marića na broj 098/398-202 ili Elvis Kalčića na broj 091/6221-747, a možete poslati i mail na email adresu: TriatlonKlubRivalRijeka@gmail.com.

Više sa portala poduckun.net ...