Dino Žigulić novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije

Autor: Marina Pauletić 01.12.2022

vijece_opatija

Neva Slani tako više nije na čelu Gradskog vijeća Grada Opatije.

Opatija – Danas je na 15. sjednici opatijskog Gradskog vijeća s ukupno osam glasovna za, jednim protiv i jednim suzdržanim usvojen Prijedlog o razrješenju predsjednice Gradskog vijeća Neve Slani. Neva Slani tako više nije predsjednica Gradskog vijeća Grada Opatije, a prilikom izglasavanja ove točke dnevnog reda vijećnicu su napustili članovi Nezavisne liste Ive Dujmića - Domagoj Tramontana, Vera Aničić, Zorica Sergo i Vladimir Brnečić, ispred Kluba nezavisnih vijećnika. Iz njihove je opcije tako ostao samo Igor Sablić koji je pri izglasavanju ostao suzdržan.

Domagoj Tramontana naglasio je kako ne želi sudjelovati u političkom obračunu unutar predstavničke većine u vijeću te zaključio kako se radi o farsi koju će na sljedećim izborima birači prepoznati i kazniti.

dino_zigulic-36807

Odmah nakon, prema 5. točki Dnevnog reda dan je Prijedlog Rješenja o izboru predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije. Iako je u vijećnici ostalo samo deset vijećnika, to je bilo dovoljno da se postigne kvorum. S osam glasova za i dva suzdržana - među kojima je jedan Neve Slani - za novog je predsjednika izabran Dino Žigulić iz Akcije mladih. Novog su predsjednika podržali vijećnici iz Unije Kvarnera, SDP-a, Akcije mladih i Kvarnerske inicijative, dok je Neva Slani izjavila kako „rezultat političke trgovine ne može podržati“.

Ivan Vidaković, vijećnik SDP-a, objasnio je kako su razlozi smjene predsjednice političkog i tehničko-funkcionalnog karaktera. Pojasnio je kako njihova odluka bila nužna za normalno funkcioniranje Gradskog vijeća. Nadalje, kazao je kako Slani nije ispunila njihova očekivanja, također je kršila poslovnik i statut, a bez potpore Akcije mladih izgubila je i kredibilitet ostanka na mjestu predsjednice temeljem koalicijskog sporazuma između Unije Kvarnera, Akcije mladih i SDP-a.

Iako više nije predsjednica, Neva Slani ostaje raditi u Vijeću u ulozi vijećnice.

Više sa portala poduckun.net ...