Djeca djeci – MIĆE ĆAKULE Grada Opatije i Hubbazije: Razvoj poduzetničkog mindseta u ranoj dobi

Autor: Marina Pauletić 22.05.2024

Foto: arhiva

Ulaz na ovaj „najmlađi“ panel u Hrvatskoj je slobodan.

Opatija - Grad Opatija, Drušvo „Naša Djeca“ Opatija te poduzetnički inkubator HUBBAZIA pozivaju svu zainteresiranu javnost, posebno djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole, na dječji panel s najmlađim sudionicima u Hrvatskoj: „Djeca djeci – MIĆE ĆAKULE“ na kojima će u četvrtak, 23. svibnja s početkom u 18 sati u prostoru Hubbazije (Vladimira Nazora 1, Opatija) sudjelovati aktivni opatijski osnovnoškolci, članovi Društva „Naša djeca“ i Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Lana Golubović – dječja gradonačelnica Grada Opatije
Ante Fantov – vijećnik 14. saziva Dječjeg vijeća
Veronika Anušić – vijećnica 14. saziva Dječjeg vijeća
(uz pratnju mentorice Sanje Škorić, tajnice društva „Naša djeca“ Opatija te dopredsjednice Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatska)

Ovo troje učenika šestih razreda svoj će okupljenoj djeci u razgovoru s moderatoricom Vedranom Lisica Pavlović podijeliti iskustva iz rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije kroz koja i svi ostali mogu u svakodnevnim situacijama jačati kompetencije te razvijati vještine potrebne i za poduzetništvo u odrasloj dobi:

Kako se ohrabriti na izlaganje vlastitog mišljenja?
Kako čuti druge?
Kako prihvatiti različitosti?
Što možemo naučiti druge, a što možemo naučiti od drugih?
Koja je uloga dječjih prava i koliko ih prepoznaju sama djeca?
Kako ih artikulirati?

Na ova i mnoga druga zanimljiva pitanja čut ćemo odgovore ovoga četvrtka kada u veselom prostoru Hubbazije očekujemo odaziv osnovnoškolaca koji trebaju malo poticaja da se i sami ohrabre već sada razvijati kritičnost, autentičnu komunikaciju, ali i svijest o važnosti međusobnog povezivanja, tzv. networkinga kako općenito u životu, tako i u poduzetništvu.

Ulaz na ovaj „najmlađi“ panel u Hrvatskoj je slobodan.

Više sa portala poduckun.net ...