dm podržao projekt Parka prirode Učka 'Hranilište za bjeloglave supove u Parku prirode Učka'

Autor: Nikola Cvjetović 13.07.2022

wp-content/uploads/2017/12/PP-Ucka-hraniliste-za-bjeloglave-supove-3.jpg

dm će s više od 800.000 kuna podržati projekte koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

Vela Učka - Tvrtka dm nedavno je uručila potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranima su i projekti „DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN“ VODNJANSKOG ĐIRA – Udruge za informiranje građana te projekt Javne ustanove Parka prirode Učka pod nazivom „Hranilište za bjeloglave supove u Parku prirode Učka“.

U sklopu projekta „DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN“ održat će se plogging utrka koja uz trčanje, uključuje i čišćenje okoliša na području Vodnjana. Svojom će podrškom dm doprinijeti i redovnom radu hranilišta za bjeloglave supove na području Parka prirode Učka i tako im osigurati pouzdan izvor hrane tijekom cijele godine što će pomoći u očuvanju postojeće populacije supova. Riječ je o ekološki važnoj vrsti koja održava okoliš čistim i sprječava pojavu, no danas je od nekada brojne populacije preostalo samo 200-tinjak jedinki koje se gnijezde na sjevernom Jadranu.

- dm je postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Javna_ustanova_Park_prirode_Ucka

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode. Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.