Donatorska 'Večera za nju' za udrugu 'Srce za nju'

Autor: Marina Pauletić 12.04.2023

Prikupljena novčana sredstva koristit će se za obavljanje djelatnosti Udruge Srce za nju koja je namijenjena svim ženama, a naročito onima slabijeg imovinskog stanja.

Rijeka - Rotary Rijeka Novi val priprema event koji će oduševiti svačije nepce! U prekrasnom ambijentu Hotela Laurus, s čije terase puca najljepši pogled na Kvarner, 15. travnja s početkom u 18.30 sati održat će se donatorska večer „Večera za nju“. Radi se o tzv. four-hands večeri na kojoj će uzvanici imati priliku uživati u 5 pomno kreiranih i slijedova, koje će pripremiti chef i vlasnik restorana Zijavica Stiven Vunić te domaćin chef Denis Beganović.

Cilj večere je prikupljanje novčanih sredstava za udrugu „Srce za nju“. Radi se o udruzi za pomoć ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti. Prikupljena novčana sredstva koristit će se za obavljanje djelatnosti Udruge Srce za nju koja je namijenjena svim ženama, a naročito onima slabijeg imovinskog stanja kojima je kvaliteta života narušena kroničnim, životno ugrožavajućim bolestima.

Rotary klub Rijeka Novi val mladi je Rotarijanski klub (i po stažu i po godinama članova) međutim iza sebe ima već respektabilan broj akcija usmjerenih na zaštitu zdravlja ljudi kao i zaštitu okoliša. Donatorska večer „Večera za nju“ proizašla je iz ljubavi članova prema druženju, dobroj klopi i dobrom vinu. „Budući da sam sam veliki gastroljubac, kao i velik broj članova kluba, te i inače zajedno odlazimo na večere i istražujemo restorane diljem Istre, ali i šire, gastronomska večer u kojoj ćemo ugostiti poznatog chefa bila nam je logičan povod za ovakvu akciju,“ govori voditelj projekta i član Rotary kluba Rijeke Novi val, dr. Andrej Belančić.

„Srce za nju izabrali smo jer nas je dirnula priča udruge čiji je motiv osnutka bio - kako pomoći prijateljici, onkološkoj bolesnici koja nema za prijevoz u bolnicu? Danas oni svakodnevno prevezu i do deset žena koje boluju od kroničnih životno ugrožavajućih bolesti od kuće do liječnika, a mi im želimo pružiti financijsku podršku da što većem broju žena mogu ponuditi istu financijsku i emocionalnu podršku.“ A voditelj akcije, doktor Andrej Belančić jučer se i sam iskušao kao vozač službenog vozila Udruge Srce za nju. Evo što kažu iz Udruge:

„Danas nam se u vožnji bolesnih žena pridružio mladi liječnik Andrej Belančić. O našoj udruzi često je, kaže, slušao od svojih pacijentica. Dirnule su ga te priče te je zajedno s kolegama iz Rotary club Rijeka Novi val odlučio pomoći radu naše Udruge. Mi smo danas uživale u društvu Andreja, sretne i zahvalne jer znamo da naše žene u svom procesu liječenja mogu računati na empatičnog liječnika. Hvala svim članovima Rotary cluba Rijeka Novi val na predivnoj inicijativi!“

Svaki od 5 pomno kreiranih i balansiranih slijedova pratit će i odgovarajuće vino. Događaj podržavaju vinari Prelac, Ipša, Plovanić i Rossi, kao i proizvođač maslinovog ulja Brist Olive Oil. Za glazbeni ugođaj će se pobrinuti jazz duo, a program će voditi voditeljica Barbara Udovičić Papeš.

„Čitav događaj ne bi bio moguć bez podrške naših dragih sponzora: Liburnia Riviera Hoteli d.d., Lurssen , Golf vježbalište u Brseču, DUX Nekretnine d.o.o., Monteelektro d.o.o, NORINCO INTERNATIONAL COOPERATION LTD., IM-COMP D.O.O.,
Ordinacija dentalne medicine Gordana Oguić, STARTRANS D.O.O., i Garica d.o.o.“, poručili su organizatori.

U samom gastro eventu moći će sudjelovati gosti isključivo uz prethodno uplaćenu donaciju u iznosu od 120,00 EUR, a sve će donacije, kako je prethodno navedeno, biti uplaćene udruzi „Srce za nju“.

Podaci za uplatu:
IBAN: HR4124020061100926010
Model i poziv na broj: HR00 15042023

Više sa portala poduckun.net ...