Donosimo neslužbene rezultate izbora za vijeća mjesnih odbora – SDP osvojio najviše mandata, potop HDZ-a

Autor: Portal Poduckun 17.03.2024

U Poljanama su zbog viška listića izbori poništeni.

Opatija – Na današnjim izborima za vijeća mjesnih odbora na području grada Opatije prema neslužbenim informacijama SDP s koalicijskim partnerima osvojio je 22 mandata, nezavisni kandidati 14 mandata, Kvarnerska inicijativa sedam, IDS četiri, HDZ dva, HSU jedan mandat, dok će se u Poljanama izbori ponoviti.

U Vijeću mjesnog odbora Centar, po dva vijećnika imat će SDP-AM i nezavisni Igor Matkovi, nezavisni Rino Ravnić osvojio je jedan mandat, dok prag nisu prošle nezavisne liste Ante Štampalije, Brune Blaškovića, ali i HDZ-a. U Dobreću je tri vijećnika osvojila nezavisna Lorena Bašan, po jednog su dobili Ivan Dretvić (Kvarnerska inicijativa) i SDP. U Ičićima je slavio Marin Starčić s četiri vijećnika (IDS), dok je SDP predvođen Milkom Samsom osvojio jednog, a HDZ nijednog. Za mjesni odbor Ika Oprič glasači su povjerenje dali Nezavisnoj listi Marina Zaheja koji je osvojio tri vijećnika i SDP-u predvođenim Vjekoslavom Zahejom koji je osvojio dva. Na Kosovu je slavio SDP predvođen Brankom Močibobom, dok su po jednog vijećnika uzeli HDZ i KVarnerska inicijativa. U Pobrima je također slavio SDP, a po jednog vijećnika je osvojio HSU i Kvarnerska inicijativa. Na Tošini je SDP predvođen Antonijom Manestar osvojio tri mandata dok je Kvarnerska inicijativa na čelu sa Zoranom Coferom Klinerom osvojila dva mandata, a HDZ s Dinom Đelmom nije osvojio mandat. Mladen Žigulić ispred koalicije AM-SDP osvojio je dva mandata, HDZ s Franom Primorcem jedan, nezavisni Stefan Keler i Goran Đorđević iz KVarnerske inicijative po jedan mandat. U Veprincu je četiri mandata osvojila nezavisna Zorica Sergo, dok je SDP osvojio jedan mandat. U Voloskom je SDP osvojio četiri mandata, Pavle Puž iz Kvarnerske inicijative jedan, a HDZ koji je predvodio Mile Maruna niti jedan mandat.

U Poljanama su zbog viška listića izbori poništeni.

[EDIT] Prema posljednjim informacijama za Vijeće mjesnog odbora Centar, nakon ponovljenog prebrojavanja umjesto nezavisnog Rina Ravnića, mandat je osvojio HDZ.

Za kraj dodamo da su ovo neslužbeni rezultati.

Više sa portala poduckun.net ...