Drugo ovogodišnje izdanje Svjetlarne Lovran ove subote

Autor: Nikola Cvjetović 23.11.2023

Riječ je o tri petnaestominutne projekcije, koje će publika moći vidjeti u 19, 20 i 21 sat.

Lovran - Drugo, ujedno i posljednje ovogodišnje izdanje Svjetlarne Lovran - imersivnog vizualnog spektakla svjetla - mapiranje Trga Sv. Jurja u Lovranu, održat će se u subotu, 25. studenog u organizaciji Općine Lovran te uz podršku Liburnia Hotels & Villas, Turističke zajednice Lovran i Turističke zajednice Kvarnera.

Nakon iznimno posjećenog prvog izdanja, ranije u studenom, ovaj imersivni vizualni spektakl svjetla tj. mapiranje lovranskog Trga Sv. Jurja ponovno priprema mnoštvo različitih vizualnih i audio efekata. Riječ je o tri petnaestominutne projekcije, koje će publika moći vidjeti u 19, 20 i 21 sat.


Podsjetimo, za umjetnički dio ovogodišnje Svjetlarne Lovran zaslužni su lokalni umjetnici.
Onaj vizualni, djelo je Damjana Šporčića (Oblik3), magistra likovne kulture koji iza sebe ima preko dvjesto nastupa na različitim događajima: festivalima, koncertima, predstavama i izložbama.
Uz Damjana, vizualni dio Svjetlarne Lovran potpisuje i rođeni lovranac s berlinskom i kastavskom adresom Ivan Štefan (Woosh Studio), koji je Senior Vfx 3D animator u post produkciji filmova i TV reklama. Krenuo je animirati na Novoj TV, nastavio je u produkcijskim tvrtkama - od Luminusa gdje je stvarao špicu za Oskara 2008. pa do Bunkera, a radi i za internacionalne klijente gaming industrije.
Za zvučni dizajn Svjetlarne Lovran zaslužan je mladi riječki autor i producent Rok Baljak znan i pod imenom DJ Čemer.

Više sa portala poduckun.net ...