[VIDEO] Dva dana proslave Petrove Poljane 2024.

Autor: Marina Pauletić 17.06.2024

Uz uobičajenu ponudu hrane i pića, moći ćete kušati i petrovski kolačić.

Poljane - Proslava blagdana nebeskog zaštitnika Poljana, Petrova Poljane ove će godine biti posebno sadržajna i svečana te će je, pored sporta i zabave, obilježiti i službeno otvaranje nove Boćarije. Program dvodnevne proslave najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare. Organizatori proslave su Grad Opatija, TZ grada Opatija i Mjesni odbor Poljane.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Poljane Damir Zrinšćak najavio je program koji počinje u subotu 22. lipnja od 9,00 sati turnirom u boćanju. Slijedi turnir u malom nogometu od 10,00 sati. Večer je rezervirana za nastup grupe „TrioBezKormilara“ od 20,30, a posebnu feštu od 22,00 sata sprema popularna grupa „Vigor“.

Nedjelja, 23. lipnja nudi nastavak sportskih ogleda, od 15,00 sati memorijalni kartaški turnir „Za Kopeta“ te od 16,00 sati turnir u kornholu. Za najmlađe će “Teatar Naranča” iz Pule u nedjelju u 18,00 sati izvesti predstavu „Svijet zabave“. Zabava se nastavlja i u večernjim satima nastupom grupe „Cukar&kafe“ od 19,00.

Uz uobičajenu ponudu hrane i pića, moći ćete kušati i petrovski kolačić. Ova se slastica, tradicionalno, mogla kušati samo o blagdanu. Riječ je o mekom i slatkom kolačiću od dizanog tijesta, oblikom sličnom bakarskom baškotu.

– Raduje nas što smo ćemo se nakon prošlogodišnje pauze, zbog izgradnje Boćarije, ponovno okupiti na Poljanama i što možemo najaviti bogatiji program. Vjerujem da će se velik broj ljudi okupiti i lijepo zabaviti, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Bruno Belasić, predsjednik Boćarskog kluba Poljane najavio je i službeno otvorenje Boćarije Poljane koje će obilježiti upravo 42. turnir Petrova Pojane na kojem će sudjelovati čak 16 ekipa, među kojima i jedna talijanska i jedna slovenska, a na pojanskom jogu okušat će se i muška i ženska seniorska reprezentacija Hrvatske u boćanju.

Vidimo se va Pojanah!

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...