Ex tempore i izložba: Dan posvećen najmlađim umjetnicima u Zajednici Talijana Opatija

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.05.2022

Nagradjeni_radovi_s_Mandraca_mali_mandrac

U subotu u 9:30 počinju prijave djece na ex-tempore na temu „Opatijski parkovi“, koji će se održati u perivoju u ulici Vladimira Nazora.

Opatija - Subota, 14. svibnja u Zajednici Talijana Opatija bit će dan posvećen najmlađim umjetnicima, a održat će se dva događanja:

Ex-tempore „Opatijski parkovi“

U 9:30 počinju prijave djece na ex-tempore na temu „Opatijski parkovi“, koji će se održati u perivoju u ulici Vladimira Nazora. Prilikom prijave, sudionici će dobiti podlogu (papir), no mogu koristiti vlastiti slikarski pribor (flomastere, bojice, vodene bojice, tempere, akrilne boje, kistove i drugo). Slikarski je natječaj otvoren za svu djecu do 14 godina i trajat će do podneva, nakon čega će stručni žiri odabrati najbolje radove u dvije kategorije: do 11 godina i do 14 godina. Za 13 sati zakazano je proglašenje najboljih radova, te dodjela prigodnih nagrada.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, slikarski natječaj će se održati u prostorijama Zajednice Talijana i konferencijskoj sali u Vili Antonio.

2_Foto_Giulio_Bonacic_mali_mandrac

Otvorenje izložbe „Mali Mandrać 2017.-2019.“

Izložba će obuhvatiti tridesetak radova koji su bili nagrađeni na posljednja tri izdanja Malog Mandraća, dakle 2017., 2018. i 2019. godine. Otvorenje izložbe predviđeno je odmah nakon proglašenja pobjednika ex temporea u 13:00 sati, a izložba će se u prostorijama Zajednice Talijana Opatija moći pogledati do kraja svibnja: ponedjeljkom tijekom jutarnjih sati, te utorkom, srijedom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima.

Više sa portala poduckun.net ...