Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisao ugovore za studentsku praksu s trima turističkim zajednicama

Autor: Marina Pauletić 27.03.2023

Svojim poslovanjem posebno su interesantne studentima studijskog programa „Menadžment u turizmu“.

Ika – Prošloga je ponedjeljka Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci proširio mogućnosti stjecanja znanja u praksi za svoje studente potpisivanjem ugovora s trima turističkim zajednicama.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Petar Škarpa, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić i direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice, Marijana Biondić zajedno s dekanicom Fakulteta prof. dr. sc. Sandrom Janković u ime svojih javnih ustanova dogovorili suradnju u okviru realizacije stručne prakse.

Turističke zajednice su organizacije koje djeluju po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnivaju se radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom. Rad turističkih zajednica usmjeren je na razvoj i marketing destinacije, osiguravanje cjelovite zastupljenosti specifičnih lokalnih/regionalnih interesa te poboljšanje uvjeta boravka turista u destinaciji.

Svojim poslovanjem posebno su interesantne studentima studijskog programa „Menadžment u turizmu“ koji se kroz studijski program osposobljavaju za rješavanje kompleksnih poslova i vođenje ekonomskih procesa u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu.

Kao dio programa na četvrtoj godini preddiplomskog studija, studentima se kroz kolegij Stručna praksa omogućuje da stečena teorijska znanja primjene u praksi i na taj se način što adekvatnije pripreme za rad u realnom sektoru. Stručna praksa obvezna je za sve redovite i izvanredne studente, a uspješnim završetkom iste studenti ostvaruju 14 ECTS-a. Time postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprjeđuju praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

„Zahvaljujemo predstavnicima turističkih zajednica što su pristali biti partneri u dijelu nastavnog procesa i veselimo se što će naši studenti kroz stručnu praksu učiti od najboljih u turizmu!“, poručili su s FMTU-a.

Više sa portala poduckun.net ...