Fermaj i feštaj: Bogati događaj za mlade povodom Dana Europe

Autor: Andrea Načinović 26.04.2022

Opatija će se “feštom” za mlade pridružiti brojnim sredinama diljem Europe. Događajem se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

Opatija – Povodom proglašenja 2022. godine Europskom godinom mladih, 9. svibnja u Opatiji se organizira bogati događaj s motom “Fermaj i feštaj” kroz Žmergov lokalni info-centar za mlade - ŽLICA.
Opatija će se “feštom” za mlade pridružiti brojnim sredinama diljem Europe. Događajem se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Tom prilikom osmišljena je i pripremljena prava programska poslastica, tzv. gastro-multimedijalni mamac, kako bi svatko s lakoćom mogao pronaći nešto za sebe. Pod niže navedenim naslovima kriju se zanimljive radionice, diskusija, izložba, pub kviz, karaoke i još mnogo toga.

Pod vodstvom Petra Kürschnera organizira se radionica angažirane okolišne fotografije pod nazivom Fermaj i fotografiraj kao i radionica održivog kuhanja Fermaj i skuhaj (pa degustiraj) sa Srđanom Jevtić. U sklopu događanja pod nazivom Fermaj i (foto izložbu) gjedaj krije se izložba fotografija polaznika radionice. Možete sudjelovati i u diskusiji o potrebama mladih u Opatiji Fermaj i povedaj, pub kvizu na temu mladih i “zelene” EU Fermaj i “pub kviz” igraj te karaokama Fermaj i kantaj.

Mladi koji žele nešto naučiti, informirati se o raznim prilikama, svojoj budućnosti u EU ili se jednostavno družiti i zabaviti s vršnjacima mogu u ponedjeljak, 9. svibnja “fermat i feštat” u dvorištu Ville Antonio od 16 pa sve do 23 sata.
Zainteresirani u dobi od 15 do 30 godina mogu se prijaviti za sudjelovanje u bilo kojem dijelu programa ili u cijelosti ispunjavanjem jednostavne online prijavnice ili na e-mail fermaj@zmergo.hr.

Maksimalan broj polaznika po radionici je 10, a prednost pri odabiru imaju oni mladi koji u Opatiji žive, rade i/ili školuju se, volontiraju i sl. Sudjelovanje je za sudionike u potpunosti besplatno. Aktivnost se provodi kroz projekt Žmergov lokalni info-centar za mlade - ŽLICA kojeg financijski podupiru Grad Opatija i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Više sa portala poduckun.net ...