Festival Đardin donosi finale cvjetnog travnja uz spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja!

Autor: Marina Pauletić 23.04.2024

Foto: arhiva

Prekrasno cvijeće, unutarnje bilje i kaktusi moći će se kupiti u rasadniku Parka Angiolina tijekom čitavog vikenda.

Opatija - Opatija u vrtnom izdanju ponovno će okupiti ljubitelje vrtlarenja, kao i one koji će to tek postati. Festival Đardin autentični je opatijski festival koji će se održati od 26. do 28. travnja u Parku Angiolina. Posjetitelje očekuje prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, radionice namijenjene djeci i odraslima te predstava za djecu.

Prekrasno cvijeće, unutarnje bilje i kaktusi moći će se kupiti u rasadniku Parka Angiolina tijekom čitavog vikenda – u petak 26. travnja od 12 do 19 sati te u subotu 27. i nedjelju 28. travnja u razdoblju od 8 do 19 sati.

Udruga Žmergo održat će Ekološku radionicu namijenjenu najmlađima koja će se u rasadniku Parka Angiolina održati u subotu i nedjelju od 9 do 10:15 sati, a čiji je cilj otkriti čari vrtlarenja, ali i naučiti mališane kako se „starta“ sa presadnicama cvijeća i povrća.

U terminima od 10:30 do 12 sati te od 14 do 15:30 sati, subota i nedjelja u rasadniku Parka Angiolina rezervirane su za dvije radionice u izvedbi stručnog dvojca pod imenom Dnevna doza biljaka. Oni koje privlači egzotično bilje, moći će sudjelovati u radionici Kokedame, a ljubitelji biljnih terarija imat će priliku izraditi vlastiti na radionici Vrtovi u Boci.

Glazbeni paviljon će u subotu i nedjelju od 13 do 14 sati one najmlađe očarati interaktivnom predstavom „Pričom te zovem“ u izvedbi Margarete Peršić, a uz Urbane šumare, od 15 do 18 sati, „mali avanturisti“ moći će se okušati u zip line-u i osnovama alpinizma kod centralne livade Ville Angioline.

- Prekrasni parkovi najljepša su atrakcija našeg grada, a u njima već 180 godina uživaju Opatijci i njihovi gosti. Upravo se zato Đardin, kao festival posvećen cvijeću, bilju i vrtlarenju, savršeno uklopio. Rezultat je to kvalitetne suradnje Parkova Opatija, Turističke zajednice grada Opatija i Grada Opatija, koja već godinama rezultira realizacijom atraktivnih manifestacija, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić i pozvala sve generacije da se pridruže kreativnim radionicama.

Organizatori Đardina pozivaju sve generacije da se pridruže festivalu kojeg će obilježiti spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja! Sve radionice su besplatne, a s obzirom na ograničeni broj polaznika, prijave se vrše na broj telefona 051 271 710.

Više sa portala poduckun.net ...